Burleski: Molly Moonstone

Burleski: Molly Moonstone, Mr. Suzanne Satin & Georgina CatMint sekä Jazzy Nana / 2017

Burleski palaa Naamoille! Viime vuonna todella intensiivisen keikan vetänyt Molly Moonstone tuo maailmanluokan burleski-shownsa taas navettaan. Tunnelma tulee olemaan kuuman kostea ja tällä keikalla itse taiteilijat irroittavat itsestään sen kuuluisan 110 %!

“Hieno juttu kuinka Sauli on Saanasiskon kanssa toimivat paljon yhdessä ihailtavaa”, nimimerkin ‘Vierailija’ kommentti MeNaiset -lehden jutun ’Sauli Koskinen ja Saana-sisko: “Meistä ei olisi jatkamaan isan raksafirmaa” kommenttipalstalla.

Ylioppilaskunnan Laulajat

Ylioppilaskunnan Laulajat / 2017

Ylioppilaskunnan Laulajat herättävät Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi ylioppilaiden kesäkuoroperinteen jälleen eloon. Tulevana kesänä laulajakakstoistikot kiertävät maakuntia kuten aikoinaan 1800-luvulla. Tuolloin kuorot keräsivät rahaa ylioppilastalon rakentamiseen. Tämän kesän konserttituotoilla yhtye kuitenkin aikoo hankkia maa-alueen, joka muutetaan Metsähallituksen alaiseksi luonnonsuojelualueeksi.

Ylioppilaskunnan Laulajien yhtye koostuu kahdestatoista kuorolaisesta ja settilista vaihtelee perinteisestä kuoromusiikista popmusiikkiin. Naamoilla on kunnia olla osa 100-vuotiskiertuetta ja mikäpä päättäisi festivaalisunnuntain yhtään kunniakkaammin? No ei yhtään mikään!

“Kaikki te jotka pidätte itseänne kovina, tässä on kovia jätkiä!!!!”

– Nimimerkki MrFinnboy69 Ylioppilaskunnan Laulajien Veteraanin Iltahuuto -esityksen Youtube-videon kommenteissa.

Tuomiojärvi

Tuomiojärvi / 2017

Tuomiojärvi on uusi iskelmäyhtye Jyväskylästä. Nuoret nälkäiset miehet laulavat rakkaudesta ja kesäöistä samalla kun kitara kertoo kaipuusta. Tämä on niin kaunista ja herkkää, että saa meidät kaikki vetistelemään syntejämme sunnuntaina.

“Jos hetken hiljaisen itsellein saan
siellä mua kauneus odottaa
se johtaa maailmaan suurempaan.

Tuossa hetkessä uskoa siihen taas saan
siellä maailman voi unohtaa
ja löytää syyn jatkaa taivaltaan.”
– Kaipuusta kauneimmasta, Tuomiojärvi (2017)

Kari Tapiiri ja Luotijuna

Kari Tapiiri ja Luotijuna / 2017

Kari Tapiiri on kauniita folk-lauluja esittävä katufolkin intiaanipäällikkö. Hänen kappaleensa kumartavat Strengin, Baddingin ja Cohenin suuntaan, mutta mukana on aina myös ripaus modernin kaupunkilaisen havaintoja maailmasta, kaupungista, kiireestä, oravanpyörästä, luonnosta ja avaruuden mustista aukoista. Kari Tapiiri esiintyy Luotijuna-orkesterin kanssa.

“Ratsastaa joku vitun hevonen
Ratsastaa joku vitun hevonen
Ei ketään enää kiinnosta länkkärit
Ei ketään enää kiinnosta länkkärit”
– Länkkäri, Kari Tapiiri (2012)

Laulurastas

Laulurastas / 2017

Laulurastas on aktivoitnut viime vuosina pitkän hiljaiselon jälkeen. Jo 90-luvulla aloittanut yhtye on aikanaan ollut suomalaisen reggae- ja dubmusiikin pioneeri. Bändin 2000-luvun alussa julkaisemat muutamat seiskatuumaiset ovat sementoineet Laulurastaan kulttimaineen. Yhtyeitä, joissa Laulurastaan jäsenet ovat sittemmin vaikuttaneet, ovat mm. Muuan Mies, Profeetta & Uusi Maailmanuskonto, Jätkäjätkät ja Puppa J:n oma soolotuotanto.

”Ei käyty baareissa, ei lihaa, ei sokeria, vain fennoveganiaa ja itse kasvatettua hamppua. Kaiken musan piti olla kristillisesti oikeaoppista reggaeta. Meidän bändi oli 12–13-henkinen, kaikki samasta puusta veistettyjä ja totaalisen kujalla.” – Puppa J Juhana Hurulan haastattelussa Bassossa 18.6.2012.

Joose Keskitalo

Joose Keskitalo / 2017

Suomen omintakeisimpiin ja rujoimpiin tekstittäjiin kuuluva laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo saapuu Naamoille mukanaan yhtyeensä The Mystic Revelation of Teppo Repo. Keskitalon syvältä uskonnosta ja kansanmusiikkiperinteestä ammentavat kertomukset ovat jo yli vuosikymmenen ajan hurmanneet ja tuoneet tietoisuuden lähemmäs jokaisen sielua – tai sitten vieden sitä yhä kauemmas. Mene ja tiedä.

“Puskaradio on paras radio. Eräs tuttava aikoinaan, hyvänkin aikaa sitten puheli kaverista nimeltä Joose Keskitalo, että kävi kuuntelemassa studiossa kun J pisteli laulua purkkiin, lienevätkö sitten kavereita keskenään. Tuputti mulle muutaman veisun, ja olipa kyllä kovaa tavaraa ja on sitä vieläkin. Semmoinen jämerä vanhanajan henki siitä tuli päähän, justiinsa sopivalla tavalla. Hienoa kun tuollaisia on, pitää ostaa levyä kun saa nuo kolmetuhatta ostolistalla olevaa hommattua. Ties vaikka kävisin katsomassakin.” – Nimimerkki Tempura Muusikoiden.netin Joose Keskitalo -keskustelussa vuonna 2009.

Oranžās Brīvdienas

Oranžās Brīvdienas / 2017

Moniko muistaa muutama vuosi sitten Naamoilla olleen todella sekavan latvialaisen ryyppyremmin nimeltä Rīta Stienis? No tässä on samoja jätkiä ja vähintään yhtä outoa menoa kuin silloin. Oranžās Brīvdienaz soittaa rokkia ja sekoittaa mukaan torvia ja kaikkea muutakin. Nämä jätkät kyllä takaavat bileet!

Malamujér

Malamujér / 2017

Malamujér on tunnettu todella raivokkaista ja pitkälti improvisoiduista keikoistaan, lujaa surisevista kitaroistaan sekä isoista riffeistään. 90-luvun vaihtoehtorock kuuluu vahvasti bändin musassa, mutta kyseiseen soppaan Malamujér sotkee rohkeasti mm. showgazea ja oikein kunnon stoner-jumitusta!

Malamujér kannattaa ehdottomasti tsekata livenä, nimittäin bändin lavaenergia on aivan omaa luokkaansa ja vauhtia sekä vaaraa riittää!

“Pitkästä aikaa oikein pelotti keikalla”, hekumoi Kaaoszinen haastattelema keikkakävijä

Sister Disaster

Sister Disaster / 2017

Jyväskylä on täynnä mahtavia punk-yhtyeitä ja Sister Disaster on yksi hypetyksen ansaitsevista yhtyeistä! Tää on synkkää ja savuista post punkia, just sitä mikä saa kaikki pogoon bisse kädessä!

Heittämällä se paras 2010-luvun post-punk-bändi Suomessa.” (Nimimerkki Lupus Yonderboy, Punk in Finland -foorumi)

Jyväskylän meininki!

Club Old Farts

Club Old Farts / 2017

Naamojen pääesiintyjä vuodesta toiseen. Onhan tää nyt taas sitä tuttua hölmöilyä.

“Täytyy kyl sanoa, että tää on aikamoinen raiskaus alkuperäisversiosta”, täräyttää nimimerkki Sentimental84 Teuvo Lomanin Kari-biisin Youtube-videon kommenteissa.

Kalevauva.fi

Kalevauva.fi / 2017

Suomen puhutuin yhtye kesällä 2016 oli ehdottomasti Kalevauva.fi. Tämä nykypäivän trubaduuriyhtye esittää lauluja, joiden tekstit tulevat suoraan kansan suusta; Vauva.fi-foorumilta. Kyseinen internetin aarreaitta on täynnä toinen toistaan koskettavampia aiheita.

”Olen kirjoittanut useisiin ketjuihin joista on tehty biisejä. Mun viestit eivät ole kuitenkaan päätyneet lauluihin asti, ja se harmittaa. Itse olen ainakin nauranut vedet silmissä omille viesteilleni niitä kirjoitatessa.”, kyselee nimimerkki Vierailija topicissa ”Vituttaako muita kun Kalevauva ei tajua teidän lyyristä neuroutta?”.

Viitasen Piia

Viitasen Piia / 2017

Viitasen Piia on Piia Viitasen johtama yhtye. Naamoilla hän tosin soittaa soolona tummia folk-laulujaan, jotka ovat sulattaneet niin keikoilla käyneen yleisön kuin myös lukuisat kriitikot. 2014 julkaistu toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle jopa Emma-ehdokkuuden ja uusin 2016 julkaistu Laulumaa on jatkanut viiden tähden arvioiden sarjaa.

Viitanen on yksi Suomen eturivin tarinankertojista joka tulee vangitsemaan yleisönsä navetassa perjantaina!

“Piialla on niin kaunis ääni, että hän voisi laulaa vaikka tilintarkastuksesta ja se kuulostaisi kauniilta korvissani.” kiteyttää nimimerkki Reijo Piippula Viitasen Piian Mä käännyn hiljaa pois -kappaleen Youtube-videon kommenteissa.

Pariisin Kevät

Pariisin Kevät / 2017

Pariisin Kevät on ollut haaveissa jo useita vuosia Naamojen ohjelmatyöryhmässä. No nytpä lykästi, nimittäin tämä Suomen paras ja kaunein popyhtye soittaa keikan perjantai-illan viimeisenä! Enää pitää ihmetellä, kuinka nämä mahtuvat Riihen lavalle..

“Töissä on radiosta tullu tosi monta kertaa ja tiiättekö mitä? Oon luullu et tää on APULANNAN BIISI XD XD apua 😀 😀 Taas opin av:lta jotain uutta ;)”, kommentoi nimimerkki Vierailija vauva.fi -foorumin keskustelussa “Hei hei mutsi mä en oo syöny mun lääkkeitä”.

Yari

Yari / 2017

Yari aloitti uransa jo 70-luvun lopulla osana punk-aaltoa ja tuli tunnetuksi Se-yhtyeen keulahahmona. Vuosien varrella mies on ollut monessa mukana niin tuottajana, sovittajana kuin elokuvasäveltäjänäkin. Yari on aktivoitunut myös keikkalavoilla viime vuosina esittäen omien sanojensa mukaan ”vanhaauuttaomiavarastettuja”.

“Proge on mielestäni aina ollut perustaltaan tylsää. Helvetin tylsää musaa, muusikkomusaa. Kun sitä punkia tai uutta aaltoa ajattelee syvemmin, niin mikä mua eniten siinä viehätti oli hyvät biisit. Kaikilta tuli hemmetin hyviä biisejä”, Yari tiivistää ajatuksiaan Juho Hännisen tekemässä haastattelussa Soundissa 8/2016.

Oranssi Pazuzu

Oranssi Pazuzu / 2017

Kukapa olisi uskonut että black metallista ja psykedeliasta ammentava yhtye on Suomen merkittävimpiä vientituotteita musiikin saralla vuonna 2017? Tänä vuonna Teosto-palkintoehdokkaana oleva ja mm. vuoden parhaan pohjoismaisen albumin julkaissut Oranssi Pazuzu on kiistatta mielenkiintoisimpia suomalaisyhtyeitä tänä päivänä. Bändi keikkailee kesän 2017 aikana Naamojen lisäksi mm. Roskilde -festivaaleilla.

Tätä transsia ei pidä kenenkään missata!

“Yes, Oranssi Pazuzu is out of the old black metal box and lost—wonderfully, strangely—somewhere between heaven and hell.”

Grayson Haver Currin, Pitchfork 2016.

Kesä

Kesä / 2017

Jäsentensä lukuisista hardcore punk -yhteyksistä huolimatta Kesä soittaa post punkia, jossa kuuluvat uuden aallon ja 80-luvun alun uusromantiikan vaikutteet. Yhtyeen synkeä ulosanti muistuttaa paljon Mustasta Paraatista, kuitenkin kenties tälle vuosikymmenelle päivitettynä.

”Ei mikään yhden tempun poni, vittu”, toteaa Kesän laulaja Toni Salminen bändikaveristaan Antti-Ville Muurmanista yhtyeen Kuudenkymmenen tuopin haastattelussa www.sylvi.fi-sivuilla.

Kairon; Irse!

KAIRON; IRSE! / 2017

Proge elää ja voi hyvin, sen osoittaa Kairon; IRSE!, joka on viimeisimmällä Ruination -albumillaan lunastanut kyllä kaikki mahdolliset odotukset ja ylittänyt ne aivan ylivoimaisesti! Guardianin viikon bändiksi tammikuussa valittu Kairon; IRSE! soitti keväällä 2017 Suomen-kiertueen ja keikkoja kehuivat suomalaisyleisöt toistensa jälkeen!

Naamojen 2017 ensimmäiseen keikkaan kannattaa satsata heti sopivan psykoaktiivinen tila, sillä Kairon; IRSE! vie meidät pitkälle matkalle keikkansa aikana!

“This is a prison!”, a mate exclaimed during the show. “The hell is going on here!”, kuvaa toimittaja Spacefest-livevetoa Puolassa louderthanwar.com-sivustolla.

Van Dammes / 2016

Kovaa punkkia Helsingistä ja Naamat 2016 ensimmäinen esiintyjä. Tai joku näistä kai asuu jossain ulkomailla nykyään, eli siis ERITTÄIN harvinaislaatuinen sauma nähdä tämä bändi livenä! Tai sit ei ole harvinaista edes, mutta tosi hyvä bändi ja komeita miehiä!

Laura Moisio / 2016

Laura Moisio julkaisi viime vuonna levyn Ikuinen Valo, joka oli ehdolla myös Teosto-palkinnon saajaksi. Albumi on yhdessä intensiivisten keikkojen kanssa nostanut Lauran kiinnostavimpien tuoreiden laulaja-lauluntekijöiden joukkoon. Laura Moisio saa kunnian avata navetan ohjelman tänä vuonna!

Dalindèo / 2016

Dalindèo on ennen kaikkea tyylikäs yhtye. Aiemmin mm. Kallion kaupunginosasta levyllisen musiikkia tehnyt yhtye on juuri huhtikuussa julkaissut uuden albumin Slavic Souls, joka vie yhtyeen jazzia ja surfia yhdistelevän tyylin vielä enemmän kohti tangoa ja iskelmää. Luvassa tanssittavaa musiikkia joka on omimmillaan kesäisessä alkuillassa.

The Hearing / 2016

The Hearingin toinen levy Adrian alkaa lunastaa kansainvälisesti niitä odotuksia, joita tähän naiseen on asetettu jo ensimmäisen Dorian-levyn julkaisusta lähtien. Nimen takana on Ringa Manner, joka on tullut tutuksi Naamoillakin soittaneen Pintandwefallin riveistä mutta myös lukuisista vierailuistaan eri artistien kappaleilla. The Hearing on naisen sooloprojekti, ja hän tulee tarjoamaan mykistävän upean ja välittömän keikan navetassa perjantaina.

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? / 2016

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? on paitsi saanut paljon mediahuomiota heti syksyllä heti debyyttilevynsä Teenage Sweetheart julkaistuaan, mutta myös todella hyvä ja viihdyttävä yhtye! Bändin musiikkia voinee kuvailla sanoilla punk ja powerpop, kunnon vaihtoehtosekoilua tämä on. Ja nämä tulevat Kouvolasta, sieltähän tulee pelkkiä kovia bändejä!

Talmud Beach / 2016

Bluesia navetan viimeisenä perjantaina? No kyllä! Talmud Beach on julmatun hieno blues-yhtye, joka on talven mittaan keikkaillut raivokkaasti maaliskuussa julkaistun Chief-albuminsa myötä. Onpa mahtavaa saada nämä Naamoille ja navettaan keikalle, tulkaapa mukaan katsomaan kun blues-miehet herkistelevät.

Jätkäjätkät / 2016

No niin, nyt katsotaan miten Naamojen pienelle lavalle ahdetaan kauhea määrä jengiä! Jätkäjätkät ei paljon esittelyjä kaipaa, vuodesta 2010 tällä nimellä kasassa ollut bändi saadaan vihdoin meillekin. Jätkien musa ei oikein varsinkaan nykyään istu juuri mihinkään lokeroon, ainakin hip-hop, ska ja reggae tulee olemaan homman nimi. Bändi on juuri levyttämässä uutta matskua ja keikalla kuullaan varmasti vanhojen hittien lisäksi aivan tuoretta Jätkäjätkät-musaa!

Club Old Farts 10 v. juhlabileet + Pingisklubi / 2016

Ja niin. Club Old Farts. 10v juhlabileet, miettikää nyt oikeesti: nää on olleet meillä joka vuosi jo 10 vuoden ajan! Tämän kunniaksi eeppisin line-up ikinä, tulossa ainakin Soft Egg, hardwell, mr. Dolby Parton, Armin van buuren, Silli, Rokko, david guetta, Kari, Jurius Ceasar, Le Tigre, avicii, Yellow Snow, tiesto, Bananas ja Kiik Ruusberg. Huhhuh, pelottaa jo valmiiksi.

Pingisklubi

Fartsien aikaan riihen edessä käydään myös jo viime vuodelta tuttu pingisturnaus. Tässä on siis idea se, että pelataan pingistä. Ryhmäpingistä. Älkää kysykö, tulkaa kokeileen. Ja kuuntelemaan samalla Karia.<3

Mikäklubi / 2016

Mikäklubin improvisaatioteatterista on tullut jo parina viimeisenä vuonna täysin lähtemätön osa Naamat-ohjelmaa lauantai-päivänä, joten kyllähän tämä tehdään taas! Luvassa aivan tolkuttoman hauskaa improa, joka viimeistään on käynnistänyt krapulaisimmankin festarieläimen lauantaipäivän!

Burlesque Show by Molly Moonstone & Dixie Feathers / 2016

Burleskia Naamoilla! Ei olla koskaan kokeiltu, mutta toimiihan se varmasti. Lauantaina päivällä ihmetellään näyttäviä naisia ja paljastavia asuja. Molly Moonstone on karismaattinen esiintyjä, joka tunnetaan myös pysäyttävänä laulaja- lauluntekijänä. Hän on esiintynyt ympäri maailman eri burleski-tapahtumissa ja on mm. valittu ainoa Amerikan ulkopuolisena esiintyjänä NC The Southern Exposure and Variety Arts Pageant -tapahtumaan. Lavalla Molly Moonstone tarjoilee yleisölle räjähtävän cocktailin laulua, häpeilemätöntä glamouria yhdistettynä klassiseen burleskiin.

Helsinkiläinen Dixie Feathers on vahvasti Hollywoodin kulta-ajoista inspiroitunut burleskiartisti, joka kannattelee yleisöään timantin kirkkaalla säihkeellään. Viehkeä Dixie ei jätä ketään kylmäksi vaan kuljettaa mukaansa kohti kimaltavia sekä lämpöisellä flirtillä varustettuja seikkailuja.

Red Lama (DEN) / 2016

Tanskalainen Red Lama on bändi, josta kuullaan vielä varmasti myöhemmin tulevaisuudessa lisää. Bändi on ensimmäistä kertaa kotimaansa rajojen ulkopuolella, mutta musiikki on jo täysin kansainvälisen tason psyke/kraut/proge -tunnelmointia. Tehdään Naamoista 2016 tälle Death Hawksiakin lämmitelleelle bändille hämmentävä kokemus!

Lazy Lester (USA) / 2016

Nyt on legendaarista! Amerikkalainen swamp blues -suuruus Lazy Lester saapuu Knucklebone Blues Bandin kanssa Tuomistolle koskettamaan sielujamme.

Louisianasta kotoisin oleva laulaja ja huuliharpisti levytti tukun klassisia blueshittejä 50- ja 60-luvuilla Nashvillen Excello-levymerkille. Hänen kappaleitaan ovat vuosien varrella versioineet mm. The Kinks, The Flamin’ Groovies, Dwight Yoakam, Dave Edmunds, Raful Neal ja The Fabulous Thunderbirds. Vuonna 2012 Lesteristä tuli Blues Hall of Famen jäsen.

Todelliseen ikämiesluokkaan kuuluva Lester, 82, on edelleen hyvässä vedossa ja kiertää jatkuvasti ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaa. Meille hän esiintyy vanhan ystävämme Knucklebone Oscarin luotsaaman Knucklebone Blues Bandin kanssa. Oscarin lisäksi bändissä soittavat White Knuckles Triosta tuttu kosketinsoittaja Hillside Kumpulainen ja rumpali Janne Mathlin.

The Holy / 2016

The Holy on paras uusi bändi Suomesta viime vuosina, ja tästä jos mistä Naamat ei vitsaile. Bändi on juuri kiinnitetty levy-yhtiö Solitille, joka on toukokuun alussa julkaissut ensimmäisen virallisen The Holy -singlen This Will Be The Day That I Die, joka on tietenkin julmetun kova! Jos edellisenä iltana testataan kuinka monta ihmistä mahtuu riihen lavalle, nyt katsotaan kuinka siellä soitetaan kahta rumpusettiä ja kuinka pitkiä kraut-jumituksia Naamat-yleisö jaksaa. Kyllähän Naamat ja maailman paras yleisö jaksaa!