Ohjelma

Vuoden 2018 ohjelma julkaistaan keväällä 2018!

___________________

 

 

Perjantai 21.7.2017

Riihi

18.45
Kairon; IRSE!
20.30
Kesä
22.15
Oranssi Pazuzu
00.00
Pariisin Kevät

Navetta

19.45
Viitasen Piia
21.30
Yari
23.15
Kalevauva.fi

Lauantai 22.7.2017

Riihi

12.00
Club Old Farts
 17.00
Sister Disaster
18.45
Malamujér
 20.30
Joose Keskitalo
22.15
Oranžās Brīvdienas
00.00
Laulurastas

Navetta

13.00
Burleski: Molly Moonstone, Mr. Suzanne Satin & Georgina CatMint sekä Jazzy Nana
15.00
Kari Tapiiri ja Luotijuna

Sunnuntai 23.7.2017

Riihi

10.30
Tuomiojärvi
 11.30
Ylioppilaskunnan laulajat
 11.30
Ylioppilaskunnan laulajat

Katso Sideshow-teltan ohjelma tästä »

 

Naamojen virallisia jatkoja juhlitaan sunnuntaina Jyväskylän keskustassa ravintola Katseessa alkaen klo 22.00. Lisätiedot: www.katse.bar.

Esiintyjäesittelyt

Kairon; Irse!

KAIRON; IRSE!

Proge elää ja voi hyvin, sen osoittaa Kairon; IRSE!, joka on viimeisimmällä Ruination -albumillaan lunastanut kyllä kaikki mahdolliset odotukset ja ylittänyt ne aivan ylivoimaisesti! Guardianin viikon bändiksi tammikuussa valittu Kairon; IRSE! soitti keväällä 2017 Suomen-kiertueen ja keikkoja kehuivat suomalaisyleisöt toistensa jälkeen!

Naamojen 2017 ensimmäiseen keikkaan kannattaa satsata heti sopivan psykoaktiivinen tila, sillä Kairon; IRSE! vie meidät pitkälle matkalle keikkansa aikana!

“This is a prison!”, a mate exclaimed during the show. “The hell is going on here!”, kuvaa toimittaja Spacefest-livevetoa Puolassa louderthanwar.com-sivustolla.

Lue lisää
Kesä

Kesä

Jäsentensä lukuisista hardcore punk -yhteyksistä huolimatta Kesä soittaa post punkia, jossa kuuluvat uuden aallon ja 80-luvun alun uusromantiikan vaikutteet. Yhtyeen synkeä ulosanti muistuttaa paljon Mustasta Paraatista, kuitenkin kenties tälle vuosikymmenelle päivitettynä.

”Ei mikään yhden tempun poni, vittu”, toteaa Kesän laulaja Toni Salminen bändikaveristaan Antti-Ville Muurmanista yhtyeen Kuudenkymmenen tuopin haastattelussa www.sylvi.fi-sivuilla.

Lue lisää
Oranssi Pazuzu

Oranssi Pazuzu

Kukapa olisi uskonut että black metallista ja psykedeliasta ammentava yhtye on Suomen merkittävimpiä vientituotteita musiikin saralla vuonna 2017? Tänä vuonna Teosto-palkintoehdokkaana oleva ja mm. vuoden parhaan pohjoismaisen albumin julkaissut Oranssi Pazuzu on kiistatta mielenkiintoisimpia suomalaisyhtyeitä tänä päivänä. Bändi keikkailee kesän 2017 aikana Naamojen lisäksi mm. Roskilde -festivaaleilla.

Tätä transsia ei pidä kenenkään missata!

“Yes, Oranssi Pazuzu is out of the old black metal box and lost—wonderfully, strangely—somewhere between heaven and hell.”

Grayson Haver Currin, Pitchfork 2016.

Lue lisää
Pariisin Kevät

Pariisin Kevät

Pariisin Kevät on ollut haaveissa jo useita vuosia Naamojen ohjelmatyöryhmässä. No nytpä lykästi, nimittäin tämä Suomen paras ja kaunein popyhtye soittaa keikan perjantai-illan viimeisenä! Enää pitää ihmetellä, kuinka nämä mahtuvat Riihen lavalle..

“Töissä on radiosta tullu tosi monta kertaa ja tiiättekö mitä? Oon luullu et tää on APULANNAN BIISI XD XD apua 😀 😀 Taas opin av:lta jotain uutta ;)”, kommentoi nimimerkki Vierailija vauva.fi -foorumin keskustelussa “Hei hei mutsi mä en oo syöny mun lääkkeitä”.

Lue lisää
Yari

Yari

Yari aloitti uransa jo 70-luvun lopulla osana punk-aaltoa ja tuli tunnetuksi Se-yhtyeen keulahahmona. Vuosien varrella mies on ollut monessa mukana niin tuottajana, sovittajana kuin elokuvasäveltäjänäkin. Yari on aktivoitunut myös keikkalavoilla viime vuosina esittäen omien sanojensa mukaan ”vanhaauuttaomiavarastettuja”.

“Proge on mielestäni aina ollut perustaltaan tylsää. Helvetin tylsää musaa, muusikkomusaa. Kun sitä punkia tai uutta aaltoa ajattelee syvemmin, niin mikä mua eniten siinä viehätti oli hyvät biisit. Kaikilta tuli hemmetin hyviä biisejä”, Yari tiivistää ajatuksiaan Juho Hännisen tekemässä haastattelussa Soundissa 8/2016.

Lue lisää
Viitasen Piia

Viitasen Piia

Viitasen Piia on Piia Viitasen johtama yhtye. Naamoilla hän tosin soittaa soolona tummia folk-laulujaan, jotka ovat sulattaneet niin keikoilla käyneen yleisön kuin myös lukuisat kriitikot. 2014 julkaistu toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle jopa Emma-ehdokkuuden ja uusin 2016 julkaistu Laulumaa on jatkanut viiden tähden arvioiden sarjaa.

Viitanen on yksi Suomen eturivin tarinankertojista joka tulee vangitsemaan yleisönsä navetassa perjantaina!

“Piialla on niin kaunis ääni, että hän voisi laulaa vaikka tilintarkastuksesta ja se kuulostaisi kauniilta korvissani.” kiteyttää nimimerkki Reijo Piippula Viitasen Piian Mä käännyn hiljaa pois -kappaleen Youtube-videon kommenteissa.

Lue lisää
Kalevauva.fi

Kalevauva.fi

Suomen puhutuin yhtye kesällä 2016 oli ehdottomasti Kalevauva.fi. Tämä nykypäivän trubaduuriyhtye esittää lauluja, joiden tekstit tulevat suoraan kansan suusta; Vauva.fi-foorumilta. Kyseinen internetin aarreaitta on täynnä toinen toistaan koskettavampia aiheita.

”Olen kirjoittanut useisiin ketjuihin joista on tehty biisejä. Mun viestit eivät ole kuitenkaan päätyneet lauluihin asti, ja se harmittaa. Itse olen ainakin nauranut vedet silmissä omille viesteilleni niitä kirjoitatessa.”, kyselee nimimerkki Vierailija topicissa ”Vituttaako muita kun Kalevauva ei tajua teidän lyyristä neuroutta?”.

Lue lisää
Club Old Farts

Club Old Farts

Naamojen pääesiintyjä vuodesta toiseen. Onhan tää nyt taas sitä tuttua hölmöilyä.

“Täytyy kyl sanoa, että tää on aikamoinen raiskaus alkuperäisversiosta”, täräyttää nimimerkki Sentimental84 Teuvo Lomanin Kari-biisin Youtube-videon kommenteissa.

Lue lisää
Sister Disaster

Sister Disaster

Jyväskylä on täynnä mahtavia punk-yhtyeitä ja Sister Disaster on yksi hypetyksen ansaitsevista yhtyeistä! Tää on synkkää ja savuista post punkia, just sitä mikä saa kaikki pogoon bisse kädessä!

Heittämällä se paras 2010-luvun post-punk-bändi Suomessa.” (Nimimerkki Lupus Yonderboy, Punk in Finland -foorumi)

Jyväskylän meininki!

Lue lisää
Malamujér

Malamujér

Malamujér on tunnettu todella raivokkaista ja pitkälti improvisoiduista keikoistaan, lujaa surisevista kitaroistaan sekä isoista riffeistään. 90-luvun vaihtoehtorock kuuluu vahvasti bändin musassa, mutta kyseiseen soppaan Malamujér sotkee rohkeasti mm. showgazea ja oikein kunnon stoner-jumitusta!

Malamujér kannattaa ehdottomasti tsekata livenä, nimittäin bändin lavaenergia on aivan omaa luokkaansa ja vauhtia sekä vaaraa riittää!

“Pitkästä aikaa oikein pelotti keikalla”, hekumoi Kaaoszinen haastattelema keikkakävijä

Lue lisää
Oranžās Brīvdienas

Oranžās Brīvdienas

Moniko muistaa muutama vuosi sitten Naamoilla olleen todella sekavan latvialaisen ryyppyremmin nimeltä Rīta Stienis? No tässä on samoja jätkiä ja vähintään yhtä outoa menoa kuin silloin. Oranžās Brīvdienaz soittaa rokkia ja sekoittaa mukaan torvia ja kaikkea muutakin. Nämä jätkät kyllä takaavat bileet!

Lue lisää
Joose Keskitalo

Joose Keskitalo

Suomen omintakeisimpiin ja rujoimpiin tekstittäjiin kuuluva laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo saapuu Naamoille mukanaan yhtyeensä The Mystic Revelation of Teppo Repo. Keskitalon syvältä uskonnosta ja kansanmusiikkiperinteestä ammentavat kertomukset ovat jo yli vuosikymmenen ajan hurmanneet ja tuoneet tietoisuuden lähemmäs jokaisen sielua – tai sitten vieden sitä yhä kauemmas. Mene ja tiedä.

“Puskaradio on paras radio. Eräs tuttava aikoinaan, hyvänkin aikaa sitten puheli kaverista nimeltä Joose Keskitalo, että kävi kuuntelemassa studiossa kun J pisteli laulua purkkiin, lienevätkö sitten kavereita keskenään. Tuputti mulle muutaman veisun, ja olipa kyllä kovaa tavaraa ja on sitä vieläkin. Semmoinen jämerä vanhanajan henki siitä tuli päähän, justiinsa sopivalla tavalla. Hienoa kun tuollaisia on, pitää ostaa levyä kun saa nuo kolmetuhatta ostolistalla olevaa hommattua. Ties vaikka kävisin katsomassakin.” – Nimimerkki Tempura Muusikoiden.netin Joose Keskitalo -keskustelussa vuonna 2009.

Lue lisää
Laulurastas

Laulurastas

Laulurastas on aktivoitnut viime vuosina pitkän hiljaiselon jälkeen. Jo 90-luvulla aloittanut yhtye on aikanaan ollut suomalaisen reggae- ja dubmusiikin pioneeri. Bändin 2000-luvun alussa julkaisemat muutamat seiskatuumaiset ovat sementoineet Laulurastaan kulttimaineen. Yhtyeitä, joissa Laulurastaan jäsenet ovat sittemmin vaikuttaneet, ovat mm. Muuan Mies, Profeetta & Uusi Maailmanuskonto, Jätkäjätkät ja Puppa J:n oma soolotuotanto.

”Ei käyty baareissa, ei lihaa, ei sokeria, vain fennoveganiaa ja itse kasvatettua hamppua. Kaiken musan piti olla kristillisesti oikeaoppista reggaeta. Meidän bändi oli 12–13-henkinen, kaikki samasta puusta veistettyjä ja totaalisen kujalla.” – Puppa J Juhana Hurulan haastattelussa Bassossa 18.6.2012.

Lue lisää
Kari Tapiiri ja Luotijuna

Kari Tapiiri ja Luotijuna

Kari Tapiiri on kauniita folk-lauluja esittävä katufolkin intiaanipäällikkö. Hänen kappaleensa kumartavat Strengin, Baddingin ja Cohenin suuntaan, mutta mukana on aina myös ripaus modernin kaupunkilaisen havaintoja maailmasta, kaupungista, kiireestä, oravanpyörästä, luonnosta ja avaruuden mustista aukoista. Kari Tapiiri esiintyy Luotijuna-orkesterin kanssa.

“Ratsastaa joku vitun hevonen
Ratsastaa joku vitun hevonen
Ei ketään enää kiinnosta länkkärit
Ei ketään enää kiinnosta länkkärit”
– Länkkäri, Kari Tapiiri (2012)

Lue lisää
Tuomiojärvi

Tuomiojärvi

Tuomiojärvi on uusi iskelmäyhtye Jyväskylästä. Nuoret nälkäiset miehet laulavat rakkaudesta ja kesäöistä samalla kun kitara kertoo kaipuusta. Tämä on niin kaunista ja herkkää, että saa meidät kaikki vetistelemään syntejämme sunnuntaina.

“Jos hetken hiljaisen itsellein saan
siellä mua kauneus odottaa
se johtaa maailmaan suurempaan.

Tuossa hetkessä uskoa siihen taas saan
siellä maailman voi unohtaa
ja löytää syyn jatkaa taivaltaan.”
– Kaipuusta kauneimmasta, Tuomiojärvi (2017)

Lue lisää
Ylioppilaskunnan Laulajat

Ylioppilaskunnan Laulajat

Ylioppilaskunnan Laulajat herättävät Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi ylioppilaiden kesäkuoroperinteen jälleen eloon. Tulevana kesänä laulajakakstoistikot kiertävät maakuntia kuten aikoinaan 1800-luvulla. Tuolloin kuorot keräsivät rahaa ylioppilastalon rakentamiseen. Tämän kesän konserttituotoilla yhtye kuitenkin aikoo hankkia maa-alueen, joka muutetaan Metsähallituksen alaiseksi luonnonsuojelualueeksi.

Ylioppilaskunnan Laulajien yhtye koostuu kahdestatoista kuorolaisesta ja settilista vaihtelee perinteisestä kuoromusiikista popmusiikkiin. Naamoilla on kunnia olla osa 100-vuotiskiertuetta ja mikäpä päättäisi festivaalisunnuntain yhtään kunniakkaammin? No ei yhtään mikään!

“Kaikki te jotka pidätte itseänne kovina, tässä on kovia jätkiä!!!!”

– Nimimerkki MrFinnboy69 Ylioppilaskunnan Laulajien Veteraanin Iltahuuto -esityksen Youtube-videon kommenteissa.

Lue lisää
Burleski: Molly Moonstone

Burleski: Molly Moonstone, Mr. Suzanne Satin & Georgina CatMint sekä Jazzy Nana

Burleski palaa Naamoille! Viime vuonna todella intensiivisen keikan vetänyt Molly Moonstone tuo maailmanluokan burleski-shownsa taas navettaan. Tunnelma tulee olemaan kuuman kostea ja tällä keikalla itse taiteilijat irroittavat itsestään sen kuuluisan 110 %!

“Hieno juttu kuinka Sauli on Saanasiskon kanssa toimivat paljon yhdessä ihailtavaa”, nimimerkin ‘Vierailija’ kommentti MeNaiset -lehden jutun ’Sauli Koskinen ja Saana-sisko: “Meistä ei olisi jatkamaan isan raksafirmaa” kommenttipalstalla.

Lue lisää

Sideshow-teltta

Perjantai

16:00 Tutustumista
16:30 Hanki lapsellinen kumppani
17:00 Kansanperinnehoitaja
17:30 Helinää -Talkshow
18:00 Erota Olli Lindholm tekstiviestillä
18:30 HOMORUMMUTUS
19:00 Päissään seisonnan SM
19:30 Nyhjäämistä
20:00 Workshop: Opi vastaamaan nigerialaiskirjeeseen
20:30 Hymy pyllyyn
21:00 GIMPPITONNI
21:30 VintiötCover – Esitä Vintiöiltä suosikkisketsisi!
22:00 Lintukaraoke
22:30 Perusta kultti
23:00 Mekkala
23:30 Myrkytä/Tyrkytä itsesi lavalle
0:00 Uhrijuhat
0:30 Pyöri oksennuksessa
1:00 JUOSTENKUTSUT
4:00 Workshop: Opi juomaan kusta

Lauantai

10:00 Krapulapartio
10:30 Rakastumista
11:00 Puukkohippa
11:30 Neuroviisut
12:00 Rapujuoksu
12:30 Kalavaleinen jäsenkorjaus
13:00 Pahasen Leena -kelasimulaattori
13:30 Desipeli
14:00 Suunnittele mainoskampanja perussuomalaisille nuorille
14:30 YHPPRY:n synttärit!
15:00 VIBRAATTORITOTO (*aikataulu muuttunut tunnilla aiemmaksi)
15:30 Workshop: Opi tilaamaan postimyyntimorsian
16:00 UITTOSUMA (*aikataulu muuttunut tunnilla myöhemmäksi)
16:30 Perusta katupartio
17:00 Yhteislaulua
17:30 Tunnista pervo *Helinää
18:00 Bändikilpailu arvotuilla soittimilla
18:30 WC -paperirullakisa
19:00 NAPAKYMPPI
20:30 Sanoita lauluja Kotiteollisuudelle
21:00 Pokaa kumppani
21:30 Kännihuutelun SM
22:00 Romanttista tykitystä lemmennälkäisille
22:30 Tee-se-itse: Kaikilla mittareilla mitattuna huono, kesy, lapsellinen ja alimpaan yhteiseen nimittäjään vetoava stand-up -vitsi (*nimi vaihdettu alkuperäisestä)
23:00 Workshop: Suomi itseäsi
23:30 Yölintukaraoke
0:30 Uhriutumisjuhlat
1:00 APOKALYPTRON: Andy Royd vs. Rob Otter
1:30 SISSIJUUSTODISKO: Quattro Formaggio
4:00 Pyöri paskassa

Sunnuntai

10:00 Krapulapartio 2: Maailma palaa
10:30 Selviämistä
11:00 Pakkaamista
11:30 Eroamista
Lue lisää