Festivaalien toinen päivä on saatu päätökseen ja millainen päivä se olikaan

Tukevan aamupalan jälkeen festivaalikansan oli mukava siirtyä tanssahtelemaan Club Old Fartsien 10-vuotis juhlakeikan tahtiin. Samaan aikaan pelattiin perinteiset peltofutis- ja mölkkyturnaukset. Rantalentopalloturnaus jouduttiin tänä vuonna valitettavasti perumaan, sillä lentopalloverkko oli kadonnut jonnekin (syytämme verkkojasyöviä pieniä tonttuja).

Päivän Ohjelmistokattaus koostui hyvin monenlaisista upeista esiintyjistä. Rockfestari Naamoilla nähtiin tänään ensimmäisen kerran festarin historiassa burleskia, kun burleskitaiteilijat Molly Moonstone ja Dixie Feathers villitsivät navetan yleisön häikäisevällä showllaan. Tämän jälkeen navetta täyttyi uudelleen kun innokas festivaalikansa tungeksi sisään kutkuttelemaan nauruhermojaan Mikäklubin improvisaatioteatterin pyörteissä.

Riihen lavalla nähtiin hyvin kirjava kattaus erinomaisia live-vetoja. Lauantain starttasi tanskalaisen Red Laman tahdissa. Red Laman jälkeen vuorossa oli varmasti yksi festivaalin odotetuimmista esiintyjistä, yhdysvaltalainen blues-legenda Lazy Lester, jonka keikan Yle saapui lähettämään suorana Yle Areenaan. Herra Lester veti sanoinkuvaamattoman huikean keikan ja festivaalikansa oli haltioissaan.Valitettavasti keikan livestreamauksen näkymisessä oli Rockfestari Naamoista riippumattomia teknisiä ongelmia. Tallenne on tulossa YLE Areenaan huomiseen puoleen päivään mennessä ja on sieltä katsottavissa viikon ajan. Lesterin keikkaa seurasivat The Holy ja Circle upean energisillä keikoillaan. Viimeisenä riihen lavalle nousi Tähtiportti, jonka kosmisten tahtien siivittelemänä fiilisteltiin festivaalin toinen päivä päätökseen.

Tästä on mahtavaa jatkaa kohti festivaalin päätöspäivää. Huomenna on luvassa vielä kaksi huikeaa live-vetoa. Päivän starttaa Toistuvat Yllätykset ja päräytetään päätökseen Muuan Miehen matkassa. Näiden jälkeen onkin taas aika sanoa hyvästit Tuomistolle ja suunnistaa kaupungin sykkeeseen jatkoille.

Kuvia lauantailta »