Rockfestari Naamojen vuoden 2017 ilmeen takana on kuvataiteilija Landys Roimola!

Naamojen vuoden 2017 ilmeen taustalla vaikuttaa kuvataiteilija Landys Roimola. Palkittu kuvataiteilija vastaa tällä hetkellä mm. Provinssin somistuksesta sekä taidekokonaisuudesta. Naamoille suunnittelemansa visuaalisen ilmeen Landys kuvaa tuovan esille tapahtuman ainutlaatuista luonnetta.

– Naamat on ihan jostain toisesta ulottuvuudesta, ei pelkästään toiselta planeetalta! Tapahtumassa voi sattua ihan mitä tahansa ja siellä voi törmätä ihan keneen tai mihin tahansa. Tämä idea kuvastuu myös visuaalisessa ilmeessä, jossa kirahvilla on avaruusmadon pää ja hipit hengaavat uima-altaalla kumiankkojen kanssa, Landys nauraa.

Naamojen visuaalisen ilmeen rakentamista Landys kuvaa täydelliseksi leikkikentäksi, sillä kokemuksensa mukaan Naamat on hersyvä, leikkisä ja sekava pläjäys, jonka visuaalisuudella saa ja pitääkin hieman leikitellä. Laajemmin Landys kuvaa visuaalisuuden olevan hänelle tapa elää ja hengittää.

– Kaikki, mitä näemme ympärillämme, voisi olla paljon kauniimpaa, inspiroivampaa ja mielenkiintoisempaa jos osaisimme sitä katsoa oikein! Taide on itselleni parhaimmillaan tilan haltuun ottamista ja ympäristön kätkemien salaisuuksien näyttämistä niille katsojille, jotka eivät niitä muuten huomaisi. Kauneutta on kaikkialla, Landys tiivistää.

Tällä hetkellä Landysin energia kuluu Provinssin 2017 taidekokonaisuuden ja somistuksen ympärillä. Kokonaisuus syntyy Seinäjoelle lähes kokonaan roskasta ja esimerkiksi rakennusteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Samaan aikaan energinen nainen työstää erilaisia näyttelykokonaisuuksia. Iltatöinä valmistui lisäksi Naamojen vuoden 2017 visuaalinen ilme.

Sivuprojekteistaan huolimatta Landys kuvaa tärkeimmäksi päivätyökseen itsensä etsimisen niin taiteilijana kuin ihmisenäkin. Elämäänsä hän kaipaa haasteita ja esteitä ja ympärilleen leppoisia ja rakkaita ihmisiä. Ja niitähän Naamoilta tunnetusti löytyy. Landys lähettääkin Naamoille osallistuville terveisensä:

– Nauttikaa kaikilla aisteilla. Ja uikaa. Ja seikkailkaa! Kesällä toivottavasti nähdään!

Landysin taidetta tullaan näkemään livenä Naamoilla 21.-23.7.2017. Taiteilija suunnittelee parhaillaan visuaalista ilmettä tukevaa kierrätysmateriaaleista syntyvää taidetta myyntiin Naamoille. Mitä lopulta syntyy, se nähdään kesällä. Landysin töihin voi sitä ennen jo tutustua osoitteessa www.landysroimola.com, Instagramissa ja Facebookissa.