Vuoden Naama 2016: Miika Lipiäinen Kyrö Distillery Companysta

Napue Gin on maailmanlaajuiseen suosioon noussut väkijuoma, jonka suosion taustalla vaikuttaa vahvasti Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen (kuvassa oikealla). Napuesta valmistetut gintonicit ovat nykyisin oleellinen osa Rockfestari Naamojen anniskelutarjontaa. (Viime kesän Naamoilla otetussa kuvassa poseeraa myös Kyrön baarimestari Jenna sekä Miko, yksi Kyrön perustajista.)

Kyro Distilleryn maailman kuulu Napue GT:tä on nyt nautittu Naamoilla kolmen vuoden ajan. Kyrön tiskin takana huhki menneenkin kesän Naamoilla myös yrityksen toimitusjohtaja Miika Lipiäinen.

– Vaikka Miika johtaa maailmanlaajuisesti tunnettua yhtiötä, hän käärii itse edelleen hihansa ja toimii vapaaehtoisena myyjänä tapahtumassamme. Esimerkillinen meno, Naamojen talkoolaiskoordinoinnista vastaava Annukka Sakkinen tuulettaa.

Merkittävämpi syy vuoden Naaman arvonimen saamiseen on kuitenkin se, että kuluneena vuonna Kyrö Distillery Company laati Pohjoismaat kattavan jakelusopimuksen. Kyrön ainoita ehtoja neuvotteluissa oli, että Suomessa säilyy suoramyyntioikeus Naamat-festarille. Festivaalipäällikkö Foto Järvisen mukaan diilistä ei ollut neuvoteltu etukäteen ja siten asia tuli Naamojen tietoon täysin yllätyksenä.

– Yksinoikeuden perusteena on Miikan mukaan se, että Naamoilla on hyvä meininki. No hei, tunne on molemminpuolinen, meidän mielestä Kyrö Distillery Company on tuotteineen mieletön kokonaisuus ja oleellinen osa tapahtumaamme. Joten onnea Miika ja koko Kyrön tiimi, maittava yhteistyömme jatkukoon tulevinakin kesinä.