Koronaohjeistus

Naamat noudattaa viranomaisten asettamia suosituksia ja määräyksiä. Niin kuin kaikki tiedämme, tämä kaikkia runnellut pandemia ei ole vielä ohi. On ihanaa, että Naamat tulee taas mutta se tarkoittaa myös sitä, että meistä jokaisen on kannettava kortemme kekoon ja tehtävä festivaaliviikonlopusta turvallinen niin itselle kuin muille. Sillä myös varmistetaan se, että Naamat ja muut tapahtumat ovat olemassa vielä jatkossakin.  

Asiakkaille on järjestetty saippualla varustettuja käsienpesupisteitä wc-tilojen yhteyteen. Lisäksi ravintolapöydissä sekä palvelupisteillä on käsidesit asiakkaiden ja henkilökunnan käytössä.

Kävijäkapasiteettia pienennettiin ja pellolle otetaan vähän vähemmän hippejä möyrimään ja köyrimään.  Tällä saavutetaan tapahtuma-alueelle väljyyttä, jolloin asiakkailla on halutessaan helpompi säilyttää etäisyyttä muihin ihmisiin. Aiempina vuosina sisälavana toiminut Navetta ei ole asiakaskäytössä. Myös mahdollisia ruuhkia on pyritty minimoimaan mm. järjestämällä rannekkeenvaihtomahdollisuus jo ennakkoon. Tänä vuonna Naamoilla käytetään ainoastaan korttimaksua.  

Meidän hipit on parhaita ja fiksuja ja luotamme siihen, että kaikki Naamoille tulijat osaavat oikealla tavalla toimia. Tässä kuitenkin muistin virkistykseksi selkeät toimintaohjeet:  

 1. Kaikkein tärkeimpänä, tulethan paikalle vain täysin terveenä ja oireettomana. Pienistäkin oireista on syytä jäädä kotiin.   
 2. Jos silti epäilet vielä oloasi, niin on helkutin hyvä idea käydä vielä koronatestissä tai tehdä marketin pikatesti. Muista, että joka tapauksessa olet silti itse vastuussa voinnistasi ja osallistumisestasi!
 3. Muista käsienpesu myös festareiden aikana: vessojen yhteydessä on saippualla varustettuja käsienpesupisteitä. Baarista ja infosta löytyy myös käsidesiä. Myös omien käsidesien tuominen mukanaan on suotavaa. Huom, älä juo sitä. Ei se mene päähän hölömö.   
 4. Muistathan pitää tarvittavat turvavälit mm. jonottaessa. Vältä ruuhkia jos vain pystyt, kaljahan meiltä ei lopu eikä aamupalakaan. Keikkojen aikana on tilaa tampata turvallisesti. Kunnioita myös muita ja anna kaikille omaa tilaa.   
 5. Maskia saa halutessaan käyttää.  
 6. Jos yskityttää tai aivastuttaa, niin köhi ja räi omaan hihaan tai paperiin. Esim. toisen naamalle räkiminen on normaalistikin ihan vitun epäcool, nyt potenssiin 5000.  
 7. Tänä vuonna käytössä on vain korttimaksu. Emme siis käsittele ollenkaan käteistä rahaa, niin jää sitten sormien lääppiminenkin vähemmälle.  
 8. Ollaan yhdessä ja rakastetaan. Kaikesta huolimatta yhdessä tästä selvitään! 

 Bussilla paikan päälle – miten toimia?

Jos matkustat Naamojen bussikyydillä Tuomistolle, niin muistathan seuraavat asiat: 
 1. Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Jos sinua aivastuttaa tai yskittää, niin yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
 2. Muista riittävä turvavälI
  • Kun olet tulossa Naamat-bussiin, pidä etäisyyttä muihin matkustajiin asemalla, pysäkeillä ja liikennevälineissä
  • Pyri pysymään omassa porukassa kun jonotat ja olet Naamat-bussissa
 3. Käytä kasvomaskia
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Naamat-bussissa
 4. Matkusta vain jos olet terve
  • Jos sinulla on pieniäkään sairauden oireita, niin älä tule Naamat-bussiin
 5. Pidä huolta käsihygieniasta
  • Pese käsiä ja oma käsidesi on pelivinkki
 6. Hyvä fiilis!
  • Yhdessä tämä hoidetaan <3

Rannekkeiden ennakkovaihto 

 

Tänä vuonna on mahdollista vaihtaa Naamojen lippu rannekkeeseen jo ennakkoon. Tämä tapahtuu Mustassa Kynnyksessä (tähän osoite) 21.-22.7. klo 14-18 välisenä aikana. Tällä toimenpiteellä pyrimme purkamaan ruuhkaa festivaalin infossa perjantaina ja helpottamaan meidän kaikkien elämää edes hiukan. Ja kyllähän se helpottuu ihan hurjasti, Naamat-kiima kasvaa, käpälä näyttää komealta useamman päivän ja olokin on fiksu, kun etukäteen suoritit! Hienosti tehty! Palkinnoksi voit vieläpä tarjota itsellesi siinä samalla vaikka kaljan. Eli lippu mukaan ja Kynnystä kohti! 

Jos jäi jokin asia vielä mietityttämään, niin lisätietoa saat THL:n sivuilta

Tarttuminen ja suojautuminen

Suositus kasvomaskien käytöstä