Saapuminen

Milloin on suotavaa tulla Naamoille?

(Tsot tsot sinä häijy! Eipä ajatella likaisesti!) Saapua voi kun siihen annetaan lupa ja poistutaan kun käsketään. Perinteisesti siivotaan kuitenkin ensin. Pellolle voi saapua möyrimään perjantaina klo 12 alkaen, rannekkeiden vaihto alkaa klo 14 ja alue aukeaa klo 17.

Sijainti

Rockfestari Naamat mylvähtää Tuomiston tilalla, Muuramen kunnassa osoitteessa Rannankyläntie 502. Tila sijaitsee 13 km päässä Jyväskylästä.

Tuomiston tila on varsin leppoisa paikka keskellä ei mitään sekä siellä ja täällä luonnon helmassa. Vanha kivinavetta on kunnostettu juhlatiloiksi ja se toimii myös esiintymispaikkana. Heti edessä aukeaa nurmipiha, jonka toisella laidalla on stage.

Stage on lautalattiainen ja hirsiseinäinen syvennys riihen seinässä. Kyseessä on vanha luuva, jossa aikoinaan jyvät on eroteltu akanoista. Oikeastaanhan se on Naamojen toimesta palautettu entiseen käyttöön.

Tuomiston tila
Rannankyläntie 502
Muurame

Rannekkeiden vaihto

Kaivathan lipuntarkastusta varten QR-koodillisen lippusi esiin hyvissä ajoin. Koodit pystytään lukemaan myös kännykän näytöltä, mutta jos on kovasti aurinkoinen ilma (niin kuin tietenkin toivomme), niin lukijalaite pärjää paperiversion kanssa yleensä vähän paremmin. Jos päädyt ottamaan mukaasi pelkästään sähköisen version koodista, niin siitä kannattaa ottaa vaikka ruutukaappaus puhelimenmuistiin etukäteen. Nettiyhteydet kun ovat välillä vähän mitä sattuu. Piippailut ja sen jälkeen saat käpälään helkkarin hienon rannekkeen.

Tänä vuonna on mahdollista vaihtaa Naamojen lippu rannekkeeseen jo ennakkoon. Tämä tapahtuu Mustassa Kynnyksessä (Hannikaisenkatu 16, 40100 Jyväskylä) 21.-22.7. klo 14-18 välisenä aikana. Tällä toimenpiteellä pyrimme purkamaan ruuhkaa festivaalin infossa perjantaina ja helpottamaan meidän kaikkien elämää edes hiukan.  Ja kyllähän se helpottuu ihan hurjasti, Naamat-kiima kasvaa, käpälä näyttää komealta useamman päivän ja olokin on fiksu, kun etukäteen suoritit! Hienosti tehty! Palkinnoksi voit vieläpä tarjota itsellesi siinä samalla vaikka kaljan. Eli lippu mukaan ja Kynnystä kohti!  

Ei saatu mitään ohjevideota tehtyä mutta tässä edelleen tämä erittäin informatiivinen ohje siitä kuinka aukaiset oven oikeaoppisesti.

Bussikyydit Jyväskylästä Naamoille ja takaisin Jyväskylään

Jyväskylästä pääset helpoiten ja järkevimmin Naamoille hyödyntämällä päivittäin järjestämiämme bussikyydityksiä. Kyyti maksaa 5 euroa/suunta. Maksu vain pankkikortilla!

Tapahtuman aikana voit Infosta ennakkomaksaa bussilipun valmiiksi, jolloin ei tarvitse sitten etsiä maksukorttia bussiin noustessa.

Bussit Jyväskylästä lähtevät Lutakosta sen ison piipun vierestä (Piippukatu 2). Festivaalialueella lähtö on siitä hiekkatien varresta. Et voi missata!

Perjantain ensimmäinen kyyti (klo 13) on tarkoitettu on vapaaehtoisille eli jos olet tulossa vapaaehtoiseksi Naamoille, niin yritä tähdätä siihen, ok? Muillakin kyydeillä toki pääsee.

Bussikyydin hinta on aina 5 € / suunta.

Korona ei ole vielä ohi, joten pyydämme ottamaan seuraavat asiat huomioon bussilla matkustettaessa:

 1. Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Jos sinua aivastuttaa tai yskittää, niin yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
 2. Muista riittävä turvavälI
  • Kun olet tulossa Naamat-bussiin, pidä etäisyyttä muihin matkustajiin asemalla, pysäkeillä ja liikennevälineissä
  • Pyri pysymään omassa porukassa kun jonotat ja olet Naamat-bussissa
 3. Käytä kasvomaskia
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Naamat-bussissa
 4. Matkusta vain jos olet terve
  • Jos sinulla on pieniäkään sairauden oireita, niin älä tule Naamat-bussiin
 5. Pidä huolta käsihygieniasta
  • Pese käsiä ja oma käsidesi on pelivinkki
 6. Hyvä fiilis!
  • Yhdessä tämä hoidetaan <3

Bussikuljetus Helsingistä ja Tampereelta

Vuosittain järjestetään bussikuljetukset perjantaina Helsingistä sekä Tampereelta suoraan festivaalialueelle ja sunnuntaina takaisin ko. kaupunkeihin. Matkalla pysähdytään ostamassa festarieväät. Huomaattehan, että busseihin myydään vain meno-paluulippuja (Helsinki-Tuomisto-Helsinki ja Tampere-Tuomisto-Tampere).

Bussikuljetukset myynnissä Tiketissä.

Aikataulut:

Helsinki-Tuomisto-Helsinki
Lähtö klo 13 Mikonkadun tilausajopysäkiltä, arvioitu saapuminen Tuomistolle n. klo 17.
Paluu klo 14  Tuomistolta, arvioitu saapuminen Mikonkadulle Helsinkiin n. klo 18

Tampere-Tuomisto-Tampere
Lähtö Tampereelta klo 14 Vanhalta kirkolta Keskustorilta, arvioitu saapuminen Tuomistolle n. klo 18
Paluu Tuomistolta klo 14, arvioitu saapuminen Tampereelle n. klo 16

Hinnat: meno-paluu Helsingistä 52,50€ ja meno-paluu Tampereelta 37,50€

Saapuminen taksilla

Seksi vie ja taksi tuo. Toimii myös Naamoilla. Ja Nylon Beat on maailman paras bändi ja jos väitätte vastaan, niin kynsi teille perseeseen kasvaa. Oikeasti kerrotaan tästäkin yksityiskohdat sitten kun tiietään.

Kimppakyydit ja oma henkilöauto

Koska festivaalialueen kupeessa on parkkitilaa hyvin rajoitetusti, niin festareille kannattaa tulla hyödyntäen edellä mainittuja joustavia ja yhteisöllisiä joukkoliikennemahdollisuuksia! Ja onhan se ekolookistakin. Bussissa on muutenkin kiva juua kalijaa muiden hippien kanssa.

Jos kuitenkin suunnittelet tulevasi tapahtumaan omalla autolla, niin lue ajo-ohjeet mestoille täältä ja suosi kimppakyytejä (joita muuten voi huhuilla Facebookiin tehdyssä kimppakyytiryhmässä).

Huomaa myös, että auton paikoitusalueelle, leirintään tai ylipäänsä festarialueen lähistölle parkkeeraminen vaatii ennakkoon ostetun parkkilipun. Auton parkkeeraus kustantaa viikonlopulta 42,50€ ja jos pyörät vähenee puolella, niin myös suunnilleen kustannus eli moottoripyörän parkkipiletti maksaa 22,50€

Parkkiliput myynnissä Tiketissä. Loppuunmyyty, Jyväskylästä pääsee Naamat-bussilla perille.

Asuntoautot ja asuntovaunut

Asuntoautoja ja -vaunuja sekä pakettiautoja ja majoituskäyttöön tarkoitettuja busseja mahtuu peltoleirintäalueellemme rajallinen määrä, nekin säävarauksella. Suuren kulkuneuvon pysäköinti pellollamme onnistuu vain, jos kulkupeli mahtuu pellon kovaan päätyyn ja sää on pysäköintiin suotuisa. Matkailuautoja suurempien kulkupelien pysäköinnin mahdollisuus tulee tarkistaa aina ennakkoon turvallisuustiimiltämme osoitteella turvallisuus (at) naamat.info. Järjestyksenvalvojat päättävät viime kädessä alueella, minne suuret kulkuneuvot pysäköidään.

Jos tilaa ei ole tai sää ei salli pellolle pysäköintiä, kaikki kulkuneuvot ohjataan parkkipaikallemme. Tällöin autossa saa nukkua, muttei juhlia. Huomaa, ettemme tarjoa sähköä alueella.

Jos sää näyttää muodostuvan tornadoiksi tai sataa heinäsirkkoja, huutelemme mahdollisista rajoituksista näillä sivuilla sekä Naamakirjassa. Seuraa siis viestintää ja tarkista tilanne ennen saapumistasi.

Huom! Tarvitset myös leirintään ajetulle asuntoautolle ennakkoon ostetun parkkilipun.