Vuoden 2021 ohjelma

Tässä se nyt on! Naamojen 2021 ohjelmisto! On kuulkaa taas melekosta herkkua kaikille aisteille tämä setuppi. Esiintymiset hoituu Riihellä mutta Navetan tsembalot siirtyy Sideshow-telttaan. Aikataulu haltuun tästä (kannattaa myös tallentaa se omaan puhelimeen etukäteen, vinkvink), artistiesittelyt löytyy alempaa ja Sideshow täältä.

Perjantai

JONI EKMAN & SIIVET

Youtube

Mitä yhteistä on Jay Reatardilla, Marc Bolanilla ja Phil Lynottilla? Vastaus on lähes käsittämättömän lahjakas biisinikkari, tamperelainen Joni Ekman, joka on kanavoinut kaikilta mainituilta artisteilta vaikutteita omaan musiikkiinsa. Edellinen sooloalbumi 3: Uneton Tampereella (2017) päätti puolivahingossa syntyneen rock-trilogian. Ekman kaipaa aina silloin tällöin pieniä irtiottoja, joskus siihen riitti melodinen nössöpunk (Lähtevät Kaukojunat), hämyinen avaruusrock (Johnny Ekman & U.R.O.) tai ehta boogierock (Joni Ekman & Koira). Se polku on nyt ainakin toistaiseksi kuljettu.

Neljäs sooloalbumi: Sinulle… julkaistiin tammikuun 17. päivä. Albumi edustaa tähän mennessä Ekmanin kevyintä ja silotelluinta tuotantoa, kuitenkaan rehevää kitaratunnelmointia unohtamatta.

 

AMURI

Youtube

Amuri on barokkipop ja iskelmä-yhtye Tampereen Amurista. Yhtyeen perustivat nuoret ja lahjakkaat lauluntekijät Mikko ”Rock” Siltanen (Räjäyttäjät, Talmud Beach) ja Kalevi Suopursu (Guggenheim-projektz, Jukka Nousiaisen yhtye). Myöhemmin mukaan liittyivät kosketinsoittaja Anna Pesonen (Samanna) ja rumpali Sebastian Krühn (Tampo, Laura Moisio).

Amurin debyyttialbumi sisältää kymmenen ajatonta helmeä.

 

enPHin

Youtube

enPHin on julkaissut viisi täyspitkää albumia ja kehittynyt jokaisella askeleella. Ilmaisu ja instrumentaatio elävät käsi kädessä yhtyeen jatkuvasti luodessa nahkaansa. Vaikka kaikki menneisyyden genre-lokeroinnit ovat yhä relevantteja, voidaan pitkään yhtyettä seurannut määritelmä ”Post-Everything” kirjoittaa nyt isolla.

 

NINNI FOREVER BAND

Youtube

Ninni Forever Band tekee musiikkia, joka samalla iskulla pakottaa tanssilattialle ja pysäyttää ajattelemaan. Se on riemukkaasti surumielistä ja energisen levollista. Se on kiiltävän viileää maailmanluokan hittimusaa ja nukkavieru vanha ystävä jota tahtoo halata. Se on puupäisen simppeliä ja hämmentävän monimutkaista. Se on hupsua ja syvällistä, se on arkista ja yliaistillista, se on kotikutoista ja valmista stadioneille. Juuri kun luulet kukistaaneesi sen analyyttisellä kuuntelulla, se lyö pöytään kortin jota järki ei tunnista. Kuten paras ja kiinnostavin pop-musiikki aina, se pakenee määritelmiä.

Ninni Luhtasaari on muusikko, kuvataiteilija ja hatuntekijä. Hänet tunnetaan myös yhtyeistä Maria ja Marsialaiset, Pintandwefall ja Risto. Ninni Forever Band on soloona julkaissut kaksi studiolevyä: Lätäkössä (Svart, 2016) ja Ninni Forever Band (Äänetön, 2012). Kolmas albumi Uusi Yhtye julkaistiin Jukan Musiikin kautta 13.maaliskuuta 2020. Nyt Ninni Forever Bandissa on kolme uutta jäsentä: Sini Suvanto rummuissa, Joni Ekman kitarassa sekä Risto Ylihärsilä sähköpianossa ja junosssa. Ninni soittaa bassoa.

 

BUSINESS CITY

Youtube

Vauhti, pamit sekä lihamuki. Voide, sauva ja lumitykki. Business City on psykoosilääke joka ei lihota. Niille jotka diggaa nopeista doupeista, läskistä soundista ja kunnon tykittelystä. Pasilan miehen lempihappoteknobändi.

Bailataan ku Lahes!

 

MALLA + KALIFORNIA-KEKE (DJ-LIVE)

Youtube

Solina Recordsille kiinnitetty artisti / näyttelijä Malla Malmivaara julkaisee taiteilijanimellä Malla koukuttavaa ja taitavasti tehtyä discon ja elektropopin sekoitusta. Malla Malmivaarahan on monille tuttu nimi näyttelijäntyönsä kautta, sekä aiemmista bändeistään Elisabeth Underground ja Belle Who. Nyt pelkän etunimensä turvin esiintyvä Malla tekee uraa myös suomenkielisenä pop-artistina. Malla tekee musiikkia elämän muutosvaiheista, koska kaikki ovat olleet joskus palasina tai hukassa. Mallan soundi on kauniin kevyt, kuulas ja sopivan utuinen.

 

EEVIL STÖÖ

Youtube

Eevil Stöö on suomiräpin renessanssimies, salatieteilijä, ylivoimainen lyyrikko ja kolminkertainen listaykkönen. Omaa Katakombi-levy-yhtiötäkin pyörittävän Stöön tuorein pitkäsoitto “6LACK ALBUM” ilmestyi maaliskuussa 2020. Albumin tuotannosta vastaa kokonaisuudessaan Pehmee Goo, joka näinollen liittyy harvojen valittujen supertuottajien kööriin, jotka ovat päässeet tuottamaan kokonaisen Stööjulkaisun®.

 

Lauantai

CLUB OLD FARTS

No tää on tätä. Ukkelit yrittää joka vuosi kaikenlaista uutta mutta sitä samaa paskaahan se aina on. Ainakin on Kari.

 

MIKÄKLUBI

Mikäklubi on improvisaatioteatteria jo vuosia Naamoilla esittänyt klubi, jossa taitavat impronäyttelijät ja -muusikot loihtivat yleisön ehdotusten pohjalta takuulla ennennäkemättömiä kohtauksia katsojien riemuksi. Tule vaikuttamaan siihen mitä lavalla tapahtuu, sekä viihtymään hauskan improillan parissa!

Tänä vuonna korona-shitshown vuoksi impro vedetään aiemmasta poiketen Sideshow-teltassa, saa nähdä mitä siitä tulee!

DAIVAS

Spotify

Tää on diskoo joka groovaa, Daivas tarjoaa tosi tyylikästä altpop/softprog/synthwave -kamaa jossa on sopivasti viitteitä AOR:stä ja rantatunnelmasta.

Tätä ihanaa tarjolla Sideshow-teltalla!

 

GRANDE MAHOGANY

Youtube

Fuzz, 60s / 70s, psych rock, funk – nää kuvaa tätä parhaiten. Hullua ja rockin historiaa kunnioittavaa kamaa nuorilta miehiltä!

 

ALI JAHANGIRI

Ali on käsite suomalaisen stand-upin kentällä. Ensimmäinen ja tähän asti ainoa Suomen Kulttuurirahaston palkitsema koomikko (2016). Ali Jahangiri sai palkinnon rajoja ylittävästä ja silmiä avaavasta huumoristaan.

Alin intiimi keikka tarjoillaa Sideshow-teltalla lauantai-päivässä!

 

F

Youtube

Tämän hetken kiinnostavimpiin artisteihin lukeutuva F julkaisi helmikuussa 2021 uuden kappaleen ‘Ihana’. Kullannuput tv-sarjan tunnarinakin soinut kappale on F:n ensimmäinen uusi julkaisu sitten viime keväänä ulos tulleen toisen albumin Mä oon vapaa. Kappaleena ihana esittelee F:n tähänastisen tuotannon pehmeintä puolta. Lämmin r’n’b -single on anthem oman itsensä rakastamiselle, vaikkei se aina ihan helppoa olisikaan.

F julkaisi debyyttialbuminsa Mä en oo viel tarpeeks iso keväällä 2019. Kokonaisuus toi kyseisen vuoden jälkeen artistille ehdokkuudet Vuoden tulokas ja Vuoden rap -kategorioissa Emma Gaalassa. Lahjakkuutensa lisäksi hän on saanut erityisesti kiitosta sensuroimattomuudestaan ja kyvystään uudistaa kotimaista hip hop -musiikin kenttää sekä sen kapeaa naiskuvaa.

F on tehnyt viime aikoina yhteistyötä myös monien muiden artistien kanssa. Viimeksi häntä kuultiin Elastisen uuden albumin nimikkokappaleella Uusia muistoi. Viime vuoden aikana F teki myös Mariskan kanssa remix-version Mä oon vapaa -albumilla olevasta Mä en pysy aina itteni kyydis -kappaleesta. Hänet nähtiin myös Ylen ‘Mist sä tuut’-dokumenttisarjassa.

 

POLYMOON

Youtube

Jossain kosmisen avaruusrockin ja progressiivis-psykedelian välimaastossa operoiva POLYMOON on tuore tamperelainen yhtye, jonka musiikin peruselementteinä toimivat tähtitaivaan läpi heijastuvat äärettömät kaiut, jyräävät fuzz-kitarat ja rinnakkaisella värähtelytasolla surisevat syntetisaattorit.

Kokonaisuuden hermostona toimivat koukeroiset rumpukuviot symbioosissa viidennen alkuaineen lailla sykkivän basson kanssa. Yhtyeen musiikissa vuorottelevat euforian ja melankolian riipivänä kieppuvat pyörteet, jotka saattavat kuulijan toiselle olemisen tasolle palvomaan psykedelian monoliittia. POLYMOON on lopunajan orkesteri, salamyhkäisyyden kosmisen verhon takana vaaniva muodoton entiteetti.

 

SUAD

Youtube

SUADin sävellyksiin ja soundimaailmaan liittyy tunnusomaisesti omakohtaisuus ja erilaiset tummat sävyt. Tuleva täyspitkä albumi on artistin mukaan matka syviin vesiin, jossa omat henkilökohtaiset tunteet ja asiat sekoittuvat luovaan prosessiin, jopa tahattomasti. ”Saatan joskus jälkeenpäin herätä ymmärtämään paremmin mistä lyriikat kertovat kappaleen ollessa jo valmis. Biisien teko on mulle usein intuitiivinen ja intiimi prosessi. Joskus tuntuu sille, että sanoitukset ovat jo itsessään avautumisia, joiden selittäminen muille voi tuntua hankalalta”.

Marraskuussa julkaistavan debyyttialbumin taustalta löytyy lukuisia tuttuja nimiä. Pehmeäsoundisen ja orgaanisen yhtyeen muodostavat Vilunki 3000, Tuomo Puranen, Tommi Toijonen, Tapio Viitasaari sekä Henri Lindström. Kokoonpanon kesäisten live-esiintymisten pohjalle rakennetun bändisoundin tuotti loppuun Lauri Eloranta yhdessä SUADin kanssa.

 

BAD SAUNA

Youtube

Kovalla rytinällä yhdeksi Suomen lupaavimmista uusista rockyhtyeistä noussut Bad Sauna julkaisi debyyttialbuminsa “Olen rikas sillä minulla on teidät” joulukuussa 2020 ja tämä on varmasti yksi edellisen vuoden mielenkiintoisimmista debyyttialbumeista Suomessa.

Virkistävän tuoreen indierock-yhtyeen musiikissa yhdistyy perisuomalainen melankolisuus, amerikkalaisen vaihtoehtorockin energisyys, rempseän punkahtava “tee se itse” -asenne, ajoittainen ihana “hällä väliä” -meininki ja tietoisuus ympärillä olevasta maailmasta.

Musiikillisesti bändi on kuin sekoitus Queens of The Stone Agea, alkuajan Apulantaa, The Hivesin hittikautta, 2000-luvun suomipunkkia ja Kings of Leonin riffittelyä.

 

LITKU KLEMETTI

Youtube

Litku Klemetti on vuonna 2021 jo suomirock-käsite ja on käsittämätöntä ettei bändi ole vielä esiintynyt Naamoilla. Litku on paras levyllä, paras livenä!

Viisi levyä julkaissut rokkitähti Kainuusta uskoo rakkauteen, säpinään ja hyvinä päivinä itseensä. Litku pitää hommat aitona. Litku Klemetti on myös nimi viisihenkiselle bändille, joka tekee mitä huvittaa ja toteuttaa Sanna Klemetin musiikillisia aivoituksia.

100% Litku-show päättää Naamojen lauantai-illan!

 

Sunnuntai

LAKE JONS

Youtube

Tyylitajuisella modernilla indie-folkillaan valloittava Lake Jons on yksi kansainvälisestikin kiinnostavimmista suomalaisyhtyeistä. Herkkiä lauluharmonioita ja kauniita kitaroita vetäviin rytmeihin ja rujoihin sämpleihin yhdistelevä duo vie kuulijansa matkalle metsiin, tummien vesien äärelle.

Upeaäänisen laulaja Jooel Jonsin perustama Lake Jons nousi yleisön tietoisuuteen vuonna 2016 julkaistulla Explode tupla-EP:llään ja kiehtovilla musiikkivideoillaan. Yhtyeen hehkutettu debyyttialbumi ilmestyi tammikuussa 2018 yhdysvaltalaisen Antifragile -levy-yhtiön kautta. Toukokuussa 2019 ilmestyneellä toisella pitkäsoitollaan “The Coast” Lake Jons on jättänyt kaupungin taakseen ja palaa synnyinsijoilleen metsien syvyyksiin.