07.04.2018

Rockfestari Naamojen vuoden 2018 ilmeessä seikkailee tuttuja hahmoja!

Värejä, yksityiskohtia, viime vuodelta tuttuja hahmoja ja uusia söpöliinejä – ja millaisessa ympäristössä! Naamojen vuoden 2018 ilme on julkaistu ja sen takaa löytyy nyt toista kertaa kuvataiteilija Landys Roimola.

– Naamojen vuoden 2018 graafinen ilme ilmentää tapahtumaa, joka vuosi vuodelta on psykedeelisempi kokemus ja tarjoaa aina uusia ja omalaatuisempia tuttavuuksia, Landys nauraa.

Suunnittelun hän kertoo käynnistyneen jo kesän 2017 Naamojen kotimatkalla.

– Viime kesän tapahtumassa oli niin hauskaa että tämän vuoden Naamoista alettiin puhua jo kotimatkalla. Kesän 2018 Naamat on jälleen keidas keskellä kiireistä työkesää – kuin kirsikka kakun päällä. Tosin mie en kyllä tykkää kirsikoista, joten olkoon mieluummin mansikka. Tai karkki, karkkien värit siitä ainakin löytyy, Roimola pohtii hymyillen.

”Ideat tulevat unien kautta”

Landys on viime vuosina vastannut mm. Provinssin somistuksesta sekä taidekokonaisuudesta ja Imatran teatterin julkisivuprojektista. Tilaustöitä on syntynyt myös eri yrityksille. Tällä hetkellä työn alla on ikioma näyttely, projekti Universalille, lukuisia tilaustöitä ja opetushommia. Syksyllä käynnistyy opinnot Aalto-yliopistossa.

– Suurin osa ideoista tulee öisin unien kautta. Yöt ovatkin tärkeää työaikaa mulle, vaikka olen itse asiassa aamuvirkku tyyppi. Suunnittelussa minua inspiroi kaikki pienet yksityiskohdat kuten se, miten valo heijastuu tienpinnasta tai autojen laseista. Yhtä hyvin inspiraatio saattaa syntyä siitä, miten upeita uurteita aika on tehnyt rakennusten julkisivumateriaaleihin. Mie oonkin kai se outo tyyppi, joka innoissaan hiplailee kuluneita seiniä tai valokuvaa kadulla purukumia, johon on tarttunut kiinni vaikkapa kimaltavaa hiekkaa, Landys hymähtää.

Naamoille lähtöä ei Landysin mukaan pidä yrittää perustella järkisyillä vaan tänäkin kesänä kannattaa vain antautua tapahtuman omalaatuiselle tunnelmalle.

– Kuten ilmeestä näkee, Naamoilta voi löytää ihan mitä vaan ja tavata aivan uskomattomia tyyppejä. Graafinen ilme kuvastaakin ennen kaikkea tapahtuman moniulotteisuutta. Olen upottanut siihen pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät Naamoista Naamat. Ilme onkin eräänlainen tarkkuustehtävä. Ehkä keksin jonkin palkinnon sille, joka bongaa kaikki yksityiskohdat. Kannattaa siis ottaa suurennuslasit esille ja tutkailla sitä tarkemmin, Landys kannustaa.

Ilmeeseen voi tutustua näillä sivuilla sekä Naamojen Facebook-sivuilla.

Landysin muista projekteista näet kuvia hänen verkkosivuillaan, Instassa, ja Facebookissa. Landysin pienempiä tuotteita on tällä hetkellä nähtävillä ja myynnissä myös Awake Helsingissä Fredalla.

Lisätietoja: landys.roimola(at)gmail.com

_________________________

Info: Lipunmyynti kesän 2018 Naamoille alkaa 15.5.2018 kello 12.00

Kesän 2018 Naamat järjestetään Muuramessa Tuomiston tilalla 20.-22.7. Lipunmyynti toteutetaan tänä vuonna tiistaina 15.5.2018 kello 12.00 alkaen. Lipunmyynnin yksityiskohdista ja toteutuksesta huudellaan tapahtuman verkkosivujen lisäksi Naamojen Facebook-sivuilla. Ohjelma julkaistaan perinteisesti joskus ja jossain. Sitä odotellessa seuraa uutiskirjeitä, verkkosivujamme  tai vuoden 2018 tapahtumasivua.

Edellinen Seuraava