Ympäristö ja turval­­lisuus

Muista hippi käyttäytyä alueella! Pidetään Tuomiston tila ympäristöineen kunnossa tuleviakin vuosia varten, korjaamalla jälkemme ja roskamme. Meillä on myös murisevia järjestyksenvalvojia katsomassa, että ollaan ihmisiksi.

Ympäristö Turvallisuus

Viherpesu

Kyllä me Naamoillakin mietitään, että mihin tämä maapallo on menossa. Tehdään omilla pienillä teoillamme tätäkin festaria vielä vähän hipimmäksi. Tässä voit myös meitä jeesiä.

Pelastetaan maailma, senkin hippi!

Kierrättäminen on tosi pop, lajitellaan jätteet myös leirinnässä. Infolta ja nuotiopaikoilta saa energiajae ja biopusseja sekä tuhkiksia leiriin vietäväksi. Pantilliset pullot ja tölkit voi kivasti tiputtaa läpinäkyviin säkkeihin kulkuväylillä.

Sekajätepuristinta ei saa hippi ite käyttää! Koita ensin lajitella, kysy kaverilta apua ja jos ei onnistu niin vie puristimen ulkopuolelle jätteesi pusseissa, me hoidetaan se oikeisiin luukkuihin kyllä! Samoin annoskelussa, vie jätteet jätepisteille, me hoidetaan ne etiäpäin!

Paremmin sanottuna: Lajittele. Me autetaan. Jäte-/lajittelupiste löytyy jätepuristimen luota ja anniskelualueelta. Kysy jos eksyt. Ole hippi, mekin ollaan!

Festareille on hauskaa tuoda kaikkia kivoja juttuja kuten sohvakalusto, retkituoli ja paviljonki, mutta vie ne hyvä ihminen myös mukanasi kotiin! Vaikka ne festarin humussa hajoaisivatkin.

Silloin kun naamailijat ei rymistele Tuomiston pellolla, siellä viljellään ruokaa eläimille. Kaikki pellolle unohtunut roina, kuten telttakepit ja tyhjät tölkit, voi päätyä maatalouskoneiden kautta repimään lehmän tai hevosen sisuskalut rikki. Mieti sitä, kun ei huvittaisi kantaa omia roskia sunnuntaina pois.

Tuomiston lampi uhkaa rehevöityä ja siksi olemme sopineet Tuomiston isäntäpariskunnan kanssa, että peseytyessä saa käyttää ainoastaan pesuaineita, jotka ovat biohajoavia eivätkä myöskään rehevöitä vesistöä (ei ole aina sama asia). Ja nämä pesuaineet tuomme paikalle valmiiksi likaisten hippien puhdistautumisriitteihin. Älä siis käytä omia pesuaineitasi Tuomiston lammella, ainakaan jos ne ei ole fosfaatittomia. Tästäkin huolimatta peseytyminen tehdään rannassa, eikä pesuaineet päässä juosta suoraan lampeen.

 

Tehdään kaikille kivemmat Naamat!

Naamoilla ei hyväksytä minkäänlaista rasismia, seksismiä, homo- tai transfobiaa, vammaisuuden perusteella tapahtuvaa syrjintää tai mitään muutakaan syrjintää.

  • Kunnioita toisten rajoja, niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin. Ei meinaa kaikessa ei!
  • Älä oleta. Ihmisen ulkonäkö, uskonto tai etnisyys ei kerro koko tarinaa. Yritä tunnistaa omat ennakko-oletukset.
  • Älä arvostele. Annetaan kaikkien kukkia just sellaisena kun ne on!
  • Sanassa on voimaa. Läpälläkin käytetyt halventavat sanat voivat loukata tai alentaa toista.
  • Yritä olla avoin ja ymmärtäväinen, myös silloin kun virheitä sattuu itselle tai muille. Pyydä ja anna anteeksi, sekä ota opiksi!
  • Ole sankari, puutu asiattomaan käytökseen!

Jos kohtaat epäasiallista käytöstä, löydät häirintäyhdyshenkilömme EA-teltalta koko festarin ajan, ja heidät saa kiinni myös sähköpostitse hairinta@naamat.info tai 046 5220 133. Myös järjestyksenvalvojilta voi pyytää apua.

Grillaaminen, avotuli ja muu quu-mah!

Alueella on merkityt nuotiopaikat, käyttäkää niitä senkin pyromaanit. Älä siis grillaa telttaasi tai itseäsi.

Avotuli, kaasugrillit ja kertakäyttögrillit ovat kiellettyjä. Ei siksi, että olisimme puhtaasti ilkeitä, vaan siksi, että niiden käyttö on vaarallista. Kaasugrilleihin liittyy kaasupullojen varastointiongelmat (ne räjähtää jos nurtsi palaa). Kertakäyttögrillit taas on tutkitusti isoimpia maastopalojen aiheuttajia. Ja me ollaan pellolla hipit! Avotuli liittyy samaan. Heinä kuulkaas palaa! Näin se on! Myöskin liekkipierut on vähän kyseenalaisia vaikka ihan hauskoja ne sinällään on.

Muistakaa, että jos tulella leikkii, niin tulee pissat housuun.

Tupakointi

Anniskelualueella tupakointi on sallittu vain sille varatulla alueella. Tuomistolla on näet museorakennuksia. Niitä suojellaan eikä kärvennetä.

Huolehdithan myös leirintäalueella tupakoidessasi että tumpit menevät vain ja ainoastaan tuhkakuppiin!

Järjestyksen­valvonta

Tapahtumassa on aina ollut rento chillailumeininki, mutta on mahdollista, että jotain sattuu. Järjestyksenvalvojat kiertelevät ja auttavat hätään joutuneita, mutta myös jokaisella on vastuu auttaa kaveria. Pidetään kaverista huoli ja ilmoitetaan mahdollisista vaaratilanteista heti eteenpäin, ettei mitään pahaa pääse käymään.

Nyrkkien haluamme lentelevän ilmassa ainoastaan rytmikkäästi eturivissä osumatta toisiin festarivieraisiin.

Ensiapuva

Ensiapupiste löytyy infon vierestä, päivystys 24/7.

Järkkärit voi myös jeesiä avun saannissa, heillä on esim. laastareita takataskussaan ja he osaavat myös auttaa isomman avun suuntaan.

Fiksuna kaverina sinulla on tietenkin omat laastarit messissä tai valmiina polvessa. Jos kuitenkin olet unohtanut ne matkasta tai sattuu haaveri, joka tarvitsee enemmän kuin pelkkää laastaria, niin ota lähintä järjestyssetää tai -tätiä tahi järjestysolentoa hihasta kiinni. He järjestävät sinulle apua!