Ympäristö ja turvallisuus

Grillaaminen, avotuli ja muu quu-mah!

Alueella on merkityt nuotiopaikat, käyttäkää niitä senkin pyromaanit. Älä siis grillaa telttaasi tai itseäsi.

Avotuli, kaasugrillit ja kertakäyttögrillit ovat kiellettyjä. Ei siksi, että olisimme puhtaasti ilkeitä, vaan siksi, että niiden käyttö on vaarallista. Kaasugrilleihin liittyy kaasupullojen varastointiongelmat (ne räjähtää jos nurtsi palaa). Kertakäyttögrillit taas on tutkitusti isoimpia maastopalojen aiheuttajia. Ja me ollaan pellolla hipit! Avotuli liittyy samaan. Heinä kuulkaas palaa! Näin se on! Myöskin liekkipierut on vähän kyseenalaisia vaikka ihan hauskoja ne sinällään on.

Muistakaa, että jos tulella leikkii, niin tulee pissat housuun.

Tupakointi

Anniskelualueella tupakointi on sallittu vain sille varatulla alueella. Tuomistolla on näet museorakennuksia. Niitä suojellaan eikä kärvennetä.

Huolehdithan myös leirintäalueella tupakoidessasi että tumpit menevät vain ja ainoastaan tuhkakuppiin!

Roskiksien käyttö on sallittua.

Hei, siivoominen on tosi vittumaista festarien jälkeen, auttaakaa meitä, jotta mekin päästään himaan. Olkaa egonaamoja: jätesäkkejä ja tuhkiksia saat infopisteeltä, roskat kerätään roskalavalle. Tölkit ja pullot on hyvä erotella, leirinnästä löytyy niille keräyspisteitä. Alueella kiertää Naamojen pullonkerääjiä.

Muutenkin olisi suotavaa kunnioittaa miljöötä. On ihme, että saamme käyttää tilaa, vaikka joku idiootti pisti riihen päätyyn nuotion yhtenä kesänä. Jos sinussa on samoja kansainvälisiin mittoihin yltäviä kusipäisyyden oireita, mene vaikka Rantarokkiin.

Järjestyksenvalvonta

Tapahtumassa on aina ollut rento chillailumeininki, mutta on mahdollista, että jotain sattuu. Järjestyksenvalvojat kiertelevät ja auttavat hätään joutuneita, mutta myös jokaisella on vastuu auttaa kaveria. Pidetään kaverista huoli ja ilmoitetaan mahdollisista vaaratilanteista heti eteenpäin, ettei mitään pahaa pääse käymään.

Nyrkkien haluamme lentelevän ilmassa ainoastaan rytmikkäästi eturivissä osumatta toisiin festarivieraisiin.

Ensiapuva

Ensiapua saat järjestyksenvalvojilta, heiltä saat myös laastareita ja muita paikkausvälineitä.

Fiksuna kaverina sinulla on tietenkin omat laastarit messissä tai valmiina polvessa. Jos kuitenkin olet unohtanut ne matkasta tai sattuu haaveri, joka tarvitsee enemmän kuin pelkkää laastaria, niin ota lähintä järjestyssetää tai -tätiä tahi järjestysolentoa hihasta kiinni. He järjestävät sinulle apua!