Blog post

Naamojen ensimmäinen päivä kliseisen erinomainen

Vuoden 2022 Naamat käynnistyi lämpöisissä tunnelmissa, hikisillä kainaloilla. Lämmintä oli niin Tuomistolle vaeltavien hippien sydämissä kuin myös ihan fyysisesti Tuomistollakin. Ihan kuin olisi saunaan tullut. Mutta hei, saunassa on kivaa ja siellä nautitaan, ihan kuin Naamoillakin!

Tuttuun tapaan pelto alkoi täyttymään hipeistä heti puolen päivän jälkeen ja telttaa ilmestyi rinteeseen kuin sieniä sateella. Tässä myös mietimme, että kuinka monta kliseistä sanontaa voi yhteen tiedotteeseen kerralla ympätä. Todennäköisesti melko monta.

Ihka ensimmäinen naamailija, joka rannekkeen käpäläänsä sai, oli Mäkelän Matti. Matti oli kömpinyt paikalle suoraan luonnon armoilta, todennäköisesti savannilta, missä hän oli puhunut leijonien ja seeprojen päälle Avara Luonto-tyyliin, eli hän oli saapunut paikan päälle vaellukselta. Vaeltaa voi tietysti vaikka supermarketissa tai suolla tai sielussa mutta Matin onnellisuudesta päätellen vaellus oli ollut mukava. Ja vielä mukavampaa oli saapua Naamoille. Monivuotinen Naamoilla kävijä, Mäkelän Matti, odotti festariviikonlopulta erityisesti kavereiden näkemistä. Oletettavasi omien kavereiden.

 

Naamat otti osaa kansalliseen tragediaan pystyttämällä muistoalttarin Haminan mursulle, joka menehtyi aiemmin viikolla. Festivaalialueen infoteltan läheisyydestä löytyy koko viikonlopun ajan mursun muistoa kunnioittava muistolehtotyyppinen pöytäviritelmä, jossa hipeillä on mahdollisuus käydä muistelemassa mursua, tuoda kukkia sekä jakaa suruaan muiden kanssa ja puhua tunteista. Mursu oli hieno mursu, me hänestä pidimme ja nyt lämmöllä muistelemme. RIP mursu.

 

Ensimmäisen päivän bändit ihastuttivat sulosoinnuillaan. Maa ilmasta sai kunnian korkata Riihilavan tänä vuonna. Linda Fredriksson Juniper sai hipit haltioihinsa ja Frankosun and the Family laittoi joka iikan tanssimaan. Illan päätti samettiääninen Jesse Markin. Sideshow-teltalla nähtiin aiemmilta vuosilta tuttua laadukasta häröilyä. Sideshowssa käytiin muun muassa huomenna huipentuvan, legendaarisen Kiljukeisari-kisan esikarsinta.

 

 

Lauantaina odotettavissa on laadukasta rytmimusiikkia, herisyvää kultturellista iloittelua Sideshowssa sekä perinteiset urheilumittelöt, kun pellolla juostaan nilkat nurin peltofutiksessa ja pulikat lentelee miten sattuu mölkkyturnauksessa.

Kuvat: Sami Salmela ja Sami Sorasalmi