Blog post

Vuoden 2022 Naamat juhlittiin loppuun saakka onnistuneesti

Vuoden 2022 Rockfestari Naamat on nyt päättynyt. Tuomiston tilalla Muuramessa järjestettävä festari onnistui jälleen tavoitteessaan eli tuottamaan mahdollisimman paljon iloa ja onnellisuutta festarikävijöiden sydämiin.

Perjantai käynnistyi lähes saunamaisissa tunnelmissa, kun festarivieraita alkoi saapua Tuomistolle. Tuttuun tapaan pelto alkoi täyttymään hipeistä heti puolen päivän jälkeen ja telttaa ilmestyi rinteeseen kuin sieniä sateella. Perjantaina laskeuduttiin levollisin mielin Tuomiston rakkauden kuplaan. Festivaalikansaa tässä edesauttoivat perjantain esiintyjäkattaus, johon kuului Maa Ilmasta, Linda Fredriksson Juniper, Frankosun and the Family sekä Jesse Markin.

Lauantaina myös Tuomistolla päästiin nauttimaan lähes painepesurimaisesta sateesta. Sade ei menoa kuitenkaan haitannut, vaan meno jatkui koko päivän normaalisti, eli juhlien, tanssien, iloiten ja rakastaen. Lauantaina menoa riitti niin Sideshowssa kuin Riihilavalla. Sideshow-teltan ohjelmassa pelattiin mm. krapulabingoa, etsittiin uutta Kiljukeisaria, kuultiin pahojen poikien runoja sekä bailattiin aamuun saakka DJ Arttu Seppäsen Jytä&Iskelmän parissa. Riihilavalla nähtiin, kuultiin ja koettiin perinteisen Club Old Fartsien lisäksi Thelma’s Dream, Tove Johnson, Sofa ja Litku Klemetti. Teini-Pää joutui perumaan keikkansa mutta tilalle saatiin Muuramen oma kaksihenkinen ryönäpop-orkesteri Surplus.

Naamat otti osaa kansalliseen tragediaan pystyttämällä muistoalttarin Haminan mursulle, joka menehtyi aiemmin viikolla. Festivaalialueen infoteltan läheisyydestä löytyi koko viikonlopun ajan mursun muistoa kunnioittava muistolehtotyyppinen pöytäviritelmä, jossa hipeillä oli mahdollisuus käydä muistelemassa mursua, tuoda kukkia sekä jakaa suruaan muiden kanssa ja puhua tunteista.

Festivaali rakentui jälleen lukuisan vapaaehtoisjoukon ja yhteistyökumppaneiden avustuksella. Suurimpana mahdollistajana oli tietenkin Tuomiston tilan omistajat, heille suuri kiitos. On upeaa, että vuosi vuoden jälkeen he päästävät pelloilleen heilumaan tällaisen määrän hippejä.

Festivaalipäällikkö Foto Järvinen oli tyytyväinen festivaaliviikonlopun kulkuun. – Naamat löysi taas oman paikkansa ja uomansa. Se sai kaiken tuntumaan helpolta ja luontevalta. Tuntuisi jopa rikolliselta kiittää vain yhtä tahoa erikseen, koska Naamat rakentui jälleen niin monen huikean tyypin ansiosta: vapaaehtoisten, tuotanto-organisaation, yhteistyökumppaneiden, artistien ja yleisön kanssa. Olimme jälleen kaikki yhtä suurta perhettä. Kaikille suuri kiitos, Järvinen sanoo. Festivaalin lopun kunniaksi festivaalipäällikköä kannustettiin kertomaan mahdollisimman hauska vitsi, ja vastaus siihen löytyikin kuin apteekin hyllyltä: – Sun mutsis.

Naamat onnistui jälleen kerran tuottamaan suuren määrän onnellisuutta erilaisiin olentoihin. Siihen pyrimme joka vuosi ja jatkuvasti. Sama meininki jatkuu jälleen ensi vuonna, sillä Rockfestari järjestetään seuraavan kerran 28.-30.7.2023.

Kuvia vuoden Rockfestari Naamoista löytyy TÄÄLTÄ

Artikkelikuva: Jani Rutanen