Blog post

Vuosi 2023 oli menestys ja poiki Naamoille uudistuksen ensi vuodelle

Kuluneena viikonloppuna juhlittiin jo 24. Rockfestari Naamoja. Tuomiston tilalla Muuramessa juhli jälleen tuhatkunta hippiä, rakkauden ja ilon kuplassa. Ainoa kömmähdys festivaalin aikana oli sunnuntaina päättynyt sade. Epäonnistumisena tätä pidettiin siksi, että Naamojen tämän vuoden ilmeessä esiintyneen kurkun mukaan festivaaliorganisaatio toivoi myös ilman olevan kurkun kaltainen eli 98 % vetinen.

Rakkauden kuplan täyttyminen alkoi perjantaina kun päämäärätietoisesti hipit vaelsivat Tuomistolle läpi sateen ja tuulen. Läpikotaisesta kastumisesta huolimatta, onnellisuus oli ensimmäisen päivän festivaalin kantava tunne. Peltoleirinnässä pauhasi disko, ihmisten tanssiessa ja halaillessa. Erilaisiin sadevaatteisiin- ja asusteisiin sonnustautuneet juhlijat pystyttivät telttoja parhaansa mukaan pellolle.

Lauantaina festarikansa heräsi tavallaan kaikki suihkun raikkaana. Päivä käynnistyi perinteisesti legendaarisen Club Old Fartsin tahdissa, rajusti bailaten. Festarikansan lähes hurmioon tanssitti tämän vuoden euroviisusensaatio Käärijän Cha Cha Cha mutta viimeistään perinteinen Kari sai naamailijat jälleen täysin pauloihinsa.

Livemusiikkia ja muuta taidehäröilyä Naamoilla riitti jälleen. Perjantain esiintyjäkattauksessa nähtiin ja kuultiin Musta huone, Jonsjooel, Teini-Pää ja Sin Cos Tan. Lauantaina Riihellä kansaa viihdyttivät Rock Siltanen Group, Nikita Titov, pehmoaino, The Shameless Shongololo Band ja Kissa.

Niin kuin kaikki Naamoilla kävijät tietävät, voi Naamoilla tapahtua mitä vain. Niin oli tänäkin vuonna, sillä leirinnässä nähtiin muun muassa kurkkumopon tohtoriksi vihkiminen, legendaksi muodostunut Naamat-larppi ja tietenkin Sideshown ohjelmistoa. Ohjelmavastaavan kuratoiman ohjelman lisänä nähtiin festarikävijöiden itsensä tuottamaa ohjelmaa, niin perjantaina kuin lauantaina. Siihen kuului lauantaina runoutta, improvisaatiota, musiikkia sekä parikymmentä minuuttinen immersiivinen performanssi Sopeutumisstrategioita, jota pääsi seuraamaan pienellä porukalla asuntovaunussa. Naamat on tunnettu myös suurena rakkauden juhlana. Lauantai illan hämärissä uusittiin häävalat Naamat-yleisön läsnä ollessa, kun Reetta ja Antti uusivat häävalansa ja sen lisäksi Reetta vielä vannoi ystävyyden valan ystävänsä Mikon kanssa. Rakkaus on ihanaa ja sitä Tuomistolla riittää!

Ensi vuonna Naamoille on odotettavissa uudistuksia. Tämän vuoden sademäärät olivat niin festivaaliorganisaation kuin myös ulkopuolisten mielestä menestys. Tämä onkin poikinut jo tässä vaiheessa yhteydenottoja ja yhteistyöehdotuksia. Festivaalipäällikkö Foto Järvinen raottaa hieman, mitä odotettavissa saattaa olla: – Tämä vuosihan oli itse asiassa vain test run ensi vuotta ajatellen. Vuoden 2024 päivämäärät on valittu niin, että vettä tulisi koko ajan kunnolla eikä mitään tämmöistä tiputtelua, Järvinen pohjustaa.

– Olemme suunnittelemassa vesipuisto Doomisto -hanketta, johon on jo löytynyt ulkopuolisia kansainvälisiä sijoittajia. Sijoittajilla on hyvät taustat ja näytöt jo ennalta Suomessa eri hankkeista, kuten Sunny Car Centre ja Jurase Park. Odotamme tästä menestystä myös Muurameen. Slogankin meillä on jo valmiina: Vesipuisto Doomisto – oppii hippi olemaan, paljastaa Järvinen.

Ensi vuonna Naamoja ja vesipuisto Doomiston avajaisia juhlitaan 26.-28.7.2024.

Kuvia vuoden 2023 Rockfestari Naamoista löytyy https://www.flickr.com/photos/rockfestarinaamat/ Kuvia käytettäessä mainittava kuvaajan nimi.