13.04.2018

Vuoden Naama 2017 on ilmaisia halauksia jakava Niina Onkamo

Naamojen ydinryhmä valitsi yksimielisesti vuoden 2017 Naamaksi maksuttomia halauksia Naamoilla jo useamman vuoden jakaneen Niina Onkamon. Perusteluissa mainittiin halausteeman istuvuus tapahtuman luonteeseen sekä välitön tapa kohdata erilaisia ihmisiä. Niina on halauskyltillään lunastanut paikkansa osana tapahtumaa tuoden oman lisänsä viikonlopun elämysvalikoimaan!

– Idea ilmaisista halauksista tuli ystävältäni Anulta. Hän oli kerran jakanut free hugseja Jyväskylän kaduilla menestyksekkäästi, joten päätin itsekin kokeilla ja tuoda ilmaiset halaukset Naamoille. Olin kuullut, että Naamat on sydämellinen tapahtuma, joten mietin että mikä olisikaan parempi tapa päästä osaksi tätä rakkaudellista tunnelmaa kuin antamalla halauksia – ilmaiseksi, Niina kertoo.

Vuodesta 2015 Naamoille osallistunut Niinan tunnistaa kaulassa roikkuvasta Free Hugs -kyltistä. Kyltti kulkee mukana vain Naamoilla, mutta syli on avoinna myös tapahtuman ulkopuolella.

– Sydämeltäni olen ”your local hug dealer” 24/7, joten sylini ei varsinaisesti koskaan ole suljettuna. Eli jos mut bongaa vaikka Helsingissä, missä nykyään asun, niin saa tulla hakemaan päivittäisen annoksensa ilmaisista haleista, Niina lupaa nauraen.

Neljättä kertaa Naamoille osallistuva Niina vakuuttaa, että hänet voi bongata ja halata Tuomistolla myös tänä kesänä. Niina rohkaisee myös uusia naamoja tutustumaan tapahtumaan.

– Naamat on niin intiimi ja lämminhenkinen tapahtuma, että sitä ei voi olla rakastamatta heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Tapahtuman yhteisöllisyys ja lempeä sekopäisyys pitää otteessaan vuosi toisensa jälkeen. Mikään muu festari ei oo onnistunut jättämään jälkeä muhun samalla tavalla. Kuinka väsynyt ja repaleinen tahansa festariviikonlopun jäljiltä onkaan, yksi asia on varma – Naamojen päätteeksi sydän on aina täynnä, Niina fiilistelee.

Niinan mukaan halaukset ovat tärkeä osa tätä päivää ja ne ilmentävät tarvettamme yhteisöllisyyteen.

– Luulen, että halauksille, varauksettomalle läheisyydelle, yhdessäololle ja rakkaudelle on tässä maailmassa suurempi tarve kuin koskaan ennen. Naamat on tarjonnut ainakin itselleni ison ja lämpimän yhteisön, jossa on helppo hetkeksi unohtaa kylmät arvot ja keskittyä olennaiseen, tärkeimpään – rakastamiseen. Se kai se kaiken ydin on. Siksi halataan, ollaan toistemme lähellä. Naamoilla kuuluu rakastaa, siksi siellä on hyvä olla, Niina summaa.

Naamojen ydinryhmä onnittelee lämpimästi Niinaa ja lähettää etähaleja! Kesällä halataan lisää!

Edellinen Seuraava