Vuoden Naama palkitaan tänä vuonna teemalla 2 Become 1 – Onnea kesän 2018 hääpari Kaisa ja Simo!

Vuoden 2018 Naama pitää tänä vuonna sisällään 2 henkilöä, jotka virallistivat yhteiselonsa kesän 2018 tapahtumassa menemällä naimisiin festarikansamme edessä. Valintaraadin mukaan Kaisa ja Simo loivat kesän tapahtumassa yhteisen rakkaudella kyllästetyn hetken, jota sopii muistella vielä kiikkutuoleissakin. Mutta miten pariskunta päätyi järjestämään häänsä festivaaleilla keskellä Tuomiston peltoja? Udellaanpa hieman taustoja.

Kaisa ja Simo kertovat tavanneensa toisensa vuonna 2016 Jyväskylässä. Tulevaisuuteen tallaaminen yhdessä oli pariskunnalle itsestäänselvyys ensimmäisten kohtaamisten jälkeen.

– Simon lähellä ja syleilyssä oli juuri sopivaa. Minulle tuli siinä ihan kauhean hyvä olo! Yhteisten tapaamisten myötä sain myös nähdä, miten Simo toimi eri tilanteissa muiden ihmisten, eläinten, tavaroiden ja asioiden kanssa. Rakastuin, Kaisa tuumaa.

Simon muistot ovat samanlaisia.

– Minullekin tuli aivan kauhean hyvä olo Kaisan lähellä. Sellainen avoimen iloinen ja hyvä fiilis. Me käytiin alusta lähtien myös vakavia ja syvällisiä keskusteluja, jotka eivät kuitenkaan vähentäneet sitä ihanaa vastarakastuneen ilon ja hyvänolon tunnetta. Meidän välillämme oleva intohimo tuntui vain syventyvän ja kasvavan mitä enemmän vietimme aikaa yhdessä. Samat tunteet voimistuvat edelleen, Simo kuvailee.

Idea Sideshow-häistä syntyi sattumalta keväällä 2018

Rockfestari Naamoille pariskunta saapui ensimmäistä kertaa yhdessä kesällä 2017. Ajatus Tuomiston häistä syntyi kuitenkin vasta myöhemmin.

– Idea syntyi vahingossa makoillessamme keväällä 2018 auringonpaisteessa Viitaniemen nurmikolla. Fiilistelimme siinä, mitä kaikkea seuraavana kesänä Sideshow-teltalla tapahtuukaan. Tiesimme yhteisten tuttujemme kautta, ettei järjestäjäporukka ollut vielä tehnyt lopullisia päätöksiä ohjelmiston suhteen.

Keskustelu polveili kevätauringossa ohjelmistosta avioliittoon ja omiin häihin.

– Me oltiin puhuttu paljon häiden ja avioliiton negatiivisistakin puolista. Niistä normeista ja pakoista, joita häärutiineihin ja aviossa olemiseen liittyi. Ajatus ”perinteisestä” kauhistutti meitä. Että häihin tullaan vain, koska on pakko, ja sitten tekohymy naamalla syödään kakkua ja valssataan. Pahimmillaan ”pakotettu” olo seuraa sitten mukana myös avioliittoon. Se ei ollut meidän juttu, Kaisa ja Simo summaavat.

Keskustelun pohjalta pariskunta koki ahaa-elämyksen. Naimisiin ei ole pakko mennä, vaan naimisiin mennään koska halutaan! Keskustelun ympyrä sulkeutui Kaisan palatessa Sideshow-teltan teemaan ehdottaen, että häät pidettäisiin tulevana kesänä Tuomistolla. Simosta idea oli niin huono, että sen toteuttamatta jättäminen tulisi harmittamaan koko loppuelämän ajan. Joten oli aika siirtyä tuumasta toimeen.

Satapäinen juhlayleisö ilman ainoatakaan hääkutsua

Pariskunta otti yhteyttä Sideshow’n järjestäjätiimiin ja häät päädyttiin pitämään osana teltan ohjelmistoa festivaaliyleisölle avoimena tapahtumana. Yhtään kutsua ei häihin lähetetty. Kaisan tyttärelle asiasta vihjattiin etukäteen – muu suku juhli asiaa vasta varsinaisten häiden jälkeen pidetyillä yllätyslettukesteillä.

–  Häiden sisältö oli yllätys itseasiassa myös meille. Sideshow-tiimi hoiti kaikki järjestelyt, eli emme itse tienneet, mitä häissä tulee tapahtumaan. Maistraatin vihkijä meidän piti varata itse ja se onnistui hirveän helposti meidän upean ja uusiin kokemuksiin avoimesti suhtautuneet vihkijämme kanssa, pari muistelee.

Lähes vuosi häiden jälkeen pariskunta on tyytyväinen, että toteutti ideansa pääosin täysin tuntemattomien vieraiden ympäröimänä.

– Tuntui ihan mahtavalta, kun älysimme, että häihimme saapui satapäin vieraita. Suurin osa oli ihan uusia tuttavuuksia. Toivomme jälkikäteen, että he viihtyivät. Meillä häiden keskipisteenä oli hirvittävän rakastunut ja liikuttunut olo ja kupliva ilo. Joskin minulla oli vaikeuksia olla suutelematta Simoa vihkiyleisön edessä ennen varsinaista lupaa, Kaisa nauraa.

Ensi kesänä Naamoille saapuva pariskunta kiittää vielä kaikkia häissä mukana olleita.

– Valtavan suuri kiitos kaikille, jotka kertoilivat meille elämästään tai jakoivat ajatuksiaan naimisiinmenosta, avioliitosta ja rakkaudesta häitä ennen sekä häiden jälkeen. Monenlaisia ajattelevia ihmisiä tuli juttelemaan kanssamme ja saa tulla ensi Naamoillakin. Naamat edustaa meille avointa ja universaalia rakkautta, naapuruutta, yhteisyyttä, ystävyyttä ja inhimillisyyttä. Sitä odotamme jälleen kesältä 2019!

Naamojen järjestäjät onnittelevat lämpimästi hääparia ja toivottaa roppakaupalla rakkautta koko loppuelämän ajaksi!  Ja kesällä siis nähdään. Lipunmyynti 15.5.2019 kello 12 alkaen. 

Kuva: Sami Sorasalmi

Edellinen

Seuraava